Fudbal Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore slobodan u izboru novog kluba

Vušurović napustio Napredak

Milan Vušurović

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Milan Vušurović slobodan je u izboru nove sredine – brzonogi Cetinjanin sporazumno je raskinuo saradnju sa kruševačkim Napretkom.

Dvadeset petogodišnji fudbaler, koji jednako uspješno pokriva pozicije desnog krila i beka, stigao je pod Bagdalom u januarskom prelaznom roku.

Tada je postpisao ugovor na godinu i po, ali sada je dio masovnog odliva igračkog kadra.

“Imao sam zimus poziv iz Niša, ali je u međuvremenu stigla ponuda iz Kruševca. Razgovarao sam sa nekim fudbalerima koji su nosili dres Napretka i dobio mnogo pozitivnih informacija. Znao sam da je to zdrava, fudbalska sredina. U početku je sve bilo kako treba, ali je finansijska stabilnost poljuljana tokom i nakon prvog talasa pandemije korona virusa. Mnogo momaka napustilo je klub, a među njima sam i ja. Napretku želim uspješnu budućnost. Što se mene tiče – okrećem se novim izazovima. Vjerujem da ću brzo riješiti svoj status”, rekao je Vušurović.

Bivši fudbaler Lovćena i Budućnosti izborio se status prvotimca Napretka, ali ga je potom usporila neobična povreda.

“To nije ni fudbalska povreda, a riječ je o peti. Osjetio sam smetnje nakon prvog proljećnog kola protiv Javora. Za tu vrstu problema najbolji lijek je odmaranje. Tako sam i ja sanirao povredu za vrijeme pauze u prvenstvu. Sada je sve u redu, osjećam se odlično i spreman sam da počnem sa treninzima čim se priključim novim saigračima”, dodao je univerzalac po boku.

Vušurović je nakon odlaska iz Budućnosti gradio karijeru u Letoniji, gdje je sa Rigom osvojio titulu, a nastupao je i u bugarskim ekipama – Vereju i Botev Vratsa.

Važi za fudbalera koji je gotovo uvijek besprekorno spreman.

“Treniram individualno i fizički se odlično osjećam. Volio bih da nastavim karijeru u inostranstvu. Postoje neki kontakti, ali još ništa konkretno. Vidjećemo”,  dodao je Vušurović.

Povratak u Crnu Goru?

“U krajnjem ne isključujem ni tu opciju, ukoliko se ambicije poklope”, zaključio je Vušurović.

Send this to a friend