Fudbal

Za ponos i peto mjesto

Posljednje kolo Dečić i Iskra očekuju u sigurnoj” zoni, bez šansi za Evropu. Za Tuzane ta činjenica je posebno bolna, proljećni san o prvom izlasku na evropsku scenuje ugašen, za ekipu koja ima samo pet poena manje od lidera.

Ekipa Edisa Mulalića, suspendovanog trenera ekipe koja je bila hit sezone, ipak je u prošlom kolu zaslužila poraz, u velikoj borbi protiv Bokelja. Trijumf nad Iskrom na kraju najuspješnije sezone u istoriji kluba do sada bi donekle zaliječio rane, pred tuškom publikom.

“Ponosni završavamo prvenstvo, jer smo se borili do kraja. Isti stav pokazaćemo i protiv Iskre, koja je neugodan rival i pobijedila nas je u Tuzima prije dva mjeseca. Rival je u velikom naletu, odgovornom i požrtvovanom igrom jedino možemo do bodova”, rekao je napadač i prvi strijelac Dečića Vule Vujačić.

Zbog desetog žutog kartona u sezoni, protiv Iskre neće igrati njen bivši igrač, krilni napadač Uroš Đuranović. To je dodatni problem za Dečić, koji već dva mjeseca ima veliki problem sa neefikasnošću.

Rasterećeno

Rasterećeni brigom oko opstanka, Danilovgrađani na utakmicu sa Dečićem gledaju više kao na meč međusobnog prestiža. To znači da, ističe trener Mirsad Omerhodžić, će gledaoci uživati u lepršavoj igri oba tima, ali, što se tiče konačnog ishoda u veoma neizvjesnom susretu do posljednjeg minuta.

“Želimo da ovu sezonu završimo još jednom dobrom partijom i ovjerimo reputaciju stabilnog prvoligaša. To je dovoljan motiv svim prvotimcima da se i ovoga puta maksimalno založe da eventualnom pobjedom popravimo plasman za još jednu stepenicu. Takođe, svjesni smo činjenice da će i domaćin nastojati da nam se revanšira za poraz u prethodnom odmjeravanju snaga, tako da šansu vidimo u brzim kontrama, mada se nećemo odreći naše ofanzivne strategije”, istakao je Omerhodžić.

Kada je riječ o sastavu Iskre, golgeter Rodoljub Paunović je prije nekoliko dana uzeo ispisnicu i otputovao za Maleziju gdje će nastaviti karijeru. Ostali igrači su spremni da potvrde dobre rezultate u trećem krugu šampionata i ostvare pozitivan rezultat u Tuzima.

Send this to a friend