Fudbal Sutjeska protiv Rudara traži bodove za sigurno drugo mjesto

Za spas ugleda

Nikšićani se nijesu proslavili ni protiv Iskre, pa im je sad pod znakom pitanja i druga pozicija na tabeli, a obećavali su (uoči početka sezone pogotovo, pa i na zimskoj pauzi, koranapauzi…).

Nakon meča u Danilovgradu, pogledali su istini u oči, odrekli se titule i zvanično, ali i ozbiljnost za osvajanje pehara, namijenjenog pobjedniku najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji, doveli u pitanje. No, reklo bi se ne napušta optimizam još izabranike Nikole Rakojevića, pa makar danas dočekivali i Rudar koji je, zahvaljujući bodu osvojenom u posljednjem meču, u pokušaju da bježi iz opasne zone, ali… Ponovo Sutjeska neće igrati u najjačem sastavu, ponovo je Kojašević pod znakom pitanja zbog povrede, baš kao i Šofranac, a Janković ima žute kartone, ali i pored svega Sutjeska želi bodove.

“Desetkovani smo, ali ni Rudar koliko im god gorjelo pod nogama nije opasan. Istina, mi smo sad već u situaciji da ne možemo nikome prijetiti. Protiv Petrovca smo bili bolji, protiv Koma, pa i Zete… stvarali smo prilike i Iskru u posljednjem kolu nadigrali, ali smo izgubili. Sad samo o Rudaru razmišljamo i želimo što je prije moguće da popravimo sliku ostvarenu u proljećnjem dijelu šampionata. O Kup takmičenju ćemo kad na njega dođe red, mada bi sezonu bez trofeja smatrali neuspješnom, iskren da budem. Dobro je što sve više mladi igrači dobijaju šansu, što se stvara tim za nova ozbiljna djela”, kazao je napadač nikšićkog prvoligaša Stefan Nikolić.

Živi nada u opstanak

Bod u prošlom kolu protiv Titograda možda nije najbolji rezultat za Rudar, ali remi svakako ima težinu ako se zna da su Pljevljaci ušli u kontra ritam u post korona periodu. Nakon smjene trenera Edisa Mulalića, ekipu je preuzeo sportski direktor Damir Čakar koji od početka sezone ima ulogu spasioca kluba. Prvoligaš sa sjevera i dalje kontroliše situaciju na tabeli, na pet bodova je iznad zone baraža, ali opstanak više nije tako siguran.

Zato je gostovanje kraj Bistrice od ogromnog značaja za Rudar…

“Prekid sezone, usljed pojave pandemije, izbacio nas je iz forme. Povrijedili su nam se igrači koji su dali najviše golova, a ni fizički više nijesmo bili spremni kao poslije zimskih priprema. Uz to, zbog korona virusa iz Srbije nije mogao da dođe Krasić, koji je takođe bitan za nas. Bilo je i kartona. Sve to je ostavilo traga i došlo je do pada u igri i rezultatima. I dalje zavisimo od sebe i probaćemo da izvučemo maksimum iz finiša sezone. Ne odustajemo od borbe za opstanak bez baraža”, rekao je štoper tima iz Pljevalja, Igor Ćuković.

Korpuletni Nikšićanin ostavio je trag u Sutjesci čiji je svojevremeno bio kapiten. Danas igra protiv svojih.

“Igramo protiv momaka koji su osvajali titulu, a to samo govori koliki kvalitet imaju. Ove godine imaju veliki bodovni zaostatak za novim prvakom, ekipom Budućnosti, ali siguran sam da će protiv nas juriti pobjedu. Pobijedili smo Sutjesku ubjedljivo na svom terenu, ali sada će biti neuporedivo teže. Oslabljeni smo, imamo mnogo kadrovskih problema, ali vjerujemo u iznenađenje. Bod bi bio velika, a o trijumfu da ne pričam”, zaključio je Ćuković.

Send this to a friend