Fudbal

Zar titulu da propustim

Fudbal nije pitanje života i smrti, fudbal je mnogo više od toga!

Rečenicu koju je izgovorio legendarni Bil Senkli citirao je Nikola Rakojević nakon utakmice sa Zetom prethodne srijede, kada se vratio na klupu poslije desetodnevne pauze zbog operacije.

Doktori su mu preporučili mirovanje do kraja sezone, ali Peco nij e želio da propusti slavlje titule! A četvrti pehar namijenjen najboljem u državi – drugi uzastopno -stigao je u subotu.

To je jednostavno bilo jače od njega!

Čak je i prije operacije (operisan 6. maja) obećao da će se vratiti na klupu i da će sa svojom vojskom odbraniti šampionski lovor…

“Nisam htio da propustim trenutak slavlja titule. Pitao sam doktore ‘koliko ću biti u bolnici’ rekli su mi ‘toliko i toliko, ako sve bude u redu. Tada sam im rekao ‘od vas zavisi da li će biti u redu, nadam se da hoće, znači mogu u Golubovce’. Samo su mi se nasmijali i klimnuli glavom, ali sam znao da će tako biti”, govori za Dnevne novine legendarni strateg iz Nikšića.

I bilo je! Upravo je povratak čovjeka koji je i igračku i trenersku karijeru počeo kraj Bistrice uozbiljio “plavo-bijele”, dao im snagu da privedu prvenstvo kraju, a Peco je ušetao među rekordere – postao je jedini domaći stručnjak sa tri titule u našem prvenstvu.

“O tome ne razmišljam ni najmanje. Nijednog trenutka. Ima mnogo važnijih stvari o čemu treba da se razmišlja”, jasan je Rakojević, koji ne odvaja ovogodišnju titulu od prošlogodišnje…

“Svaki trofej je sladak. Nema slađeg”.

A sezona nije počela dobro za Sutjesku. Početak je bio vraški težak, OFK Titograd je imao “plus osam” u odnosu na Nikšićane, a Budućnost “plus pet” 20. oktobra nakon 12. kola. Međutim, tada je proradila Pecova mašinerija, koja je vezala 20 utakmica bez poraza u prvenstvu.

“I u tim trenucima smo radili normalno. Nijednog trenutka nismo odustajali od toga što smo zacrtali. Bilo je nekih vanrednih situacija, ali sve smo u hodu rješavali. Ispostavilo se da to nije loše ispalo”, jasan je Rakojević.

Kao što je od 1975. do 1989. godine kao igrač zabavljao publiku kraj Bistrice, tako je u četvrtom mandatu vratio osmijeh svima u gradu “piva i čelika” Sutjeska je osvojila Kup 2017, titulu 2018, a sada je stigao još jedan pehar šampiona…

“Nisam samo ja zaslužan za to, nego svi zajedno. Počev od igrača, navijača, ljudi koji vode klub, radnika na stadionu, pa sve do nas koji smo u stručnom štabu. Mi smo samo radili svoj posao, a izgleda da ga nismo loše radili, jer su stigli rezultati”, rekao nam je Peco, kome ugovor sa klubom ističe 1. juna.

Na kraju kako ste sa zdravljem?

“Samo neka potraje”, kratak i jasan je bio Nikola Rakojević.

Rođeni pobjednik. Čovjek koji će još da pobjeđuje. U to ne sumnjamo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vlado 83
Gost
vlado 83

Zbog gesta koji si napravio, postao si NAJVEĆI u istoriji Sutjeske! Ovo ti nećemo zaboraviti dok smo živi!

adačuš
Gost
adačuš

Peco dobro zdravlje i puno titula ti želim.

PERUN
Gost
PERUN

Vidjecemo kad izadjete u Evropu. Ti ko, u najmanju ruku, da treniras Liverpul. Djecje igrice. Sta reci?

Send this to a friend