Fudbal

Žarko Korać u Maleziji

Žarko Korać nastavlja karijeru u Maleziji. Iskusni napadač potpisao je juče jednogodišnji ugovor sa tamošnjim drugoligašem koji je nedavno promijenio ime sada se zove Marcero junajted, a prethodno je bio Kuantan.

Sve inostrane transfere korpulentni golgeter realizovao je iz Zete prvo u Vojvodinu, pa moldavski Šerif i na kraju u Izrael, gdje je ostavio trag igrajući nekoliko sezona za Hapoel Haifu i Beitar Jerusalim.

Ovog puta odlazi u Aziju, ali iz Grblja čiji je dres nosio tokom jesenje polusezone.

“Klub je veoma ambiciozan i ozbiljan. Prijatno sam iznenađen uslovima. Cilj je da probamo da uđemo u najjači rang takmičenja u Maleziji. Prvi utisci su zaista pozitivni. Novi sam u timu i trebaće mi malo vremena da steknem sliku o mogućnostima ekipe. Za sada sve izgleda dobro. Vjerujem da imamo kvalitet da ispunimo planove”, rekao nam je Korać.

Tridesetogodišnji Bjelopoljac dao je nekoliko golova u pripremnim utakmicama, a dobru formu očekuje i u prvenstvu koje startuje početkom februara.

“Spremio sam se, dobro se osjećam fizički. Znam šta je moj posao. Doveden sam zbog golova. Pripremne utakmice najavljuju uspješnu sezonu. Vjerujem da ću imati zapažen učinak na terenu, te da ću golovima pomoći ekipi da se domogne elite”, rekao je novi napadač kluba iz Kuala Lumpura.

Send this to a friend