Fudbal 1.CFL

Zarubica, Ćuković i Vučić: Poštovanje za matični klub, ali mi se pitamo

Budućnost u okviru 11. kola Telekom 1. CFL igra protiv najvećeg rivala Sutjeske, a utakmica sa sportskim prijateljima kraj Bistrice počinje u 16.00 časova posljednjeg dana oktobra. Tako će u gradu piva i čelika po 58. put od 2006. godine ukristiti koplja podgorički “plavi“ i nikšićki “plavo bijeli“ – skor je sljedeći: 27 pobjeda Budućnosti, 18 remija, 12 trijumfa Sutjeske.

Dejan Zarubica, Igor Ćuković, Marko Vučić, Anto Babić i Velimir Vlahović su rođeni Nikšićani, prve korake su napravili kraj Bistrice, ali kao pravi profesionalci nadaju se pobjedi Budućnosti.

“Budućnost je pokazala da je najveći klub kako po tradiciji, tako i po fudbalu koji igramo. Nemamo od čega da strijepimo, želimo da osvojimo tri boda i da pokažemo da smo najbolja ekipa u ligi“, rekao je 27-godišnji napadač, koji je prije nešto više od godinu i po stigao u Budućnost i do sada je u plavom ispratio osam najvećih crnogorskih derbija.

“Prošle godine, kada se lomilo za prvo mjesto na tabeli, nadigrali smo Sutjesku, dominirali smo u svakom trenutku, slavili 2:0, nadam se da ćemo i sada uzeti tri boda“, jasan je Zarubica, koji je protiv Sutjeske igrao i kao igrač Lovćena i Iskre.

Dejanov vršnjak Ćuković je kao igrač Rudara “ratovao“ protiv svog matičnog kluba, a u prethodnom međusobnom okršaju pod Goricom (Budućnost slavila 1:0) je prvi put osjetio čari najveće utakmice u našoj zemlji.

“Kada nije bilo emocija u tom prvom meču, neće ih biti ni sada. Očekivanja su takva da razmišljamo samo o tri boda, a ako budemo igrali našu igru i ukoliko sve zamisli sprovedemo u djelo – mislim da neće biti problema. Međutim, daleko od toga da će bilo ko od nas da potcijeni Sutjesku. Sutjeska ima sjajne individualce koji mogu da kazne svaku našu grešku“, jasan je 27-godišnji štoper.

Vučić, Babić, Vlahović – to su potencijalni debitanti u derbiju, a svakako najveće šanse da dobije priliku ima ljevak koji je prije mjesec dana zadužio plavi dres i odmah se nametnuo.

“Prvi put protiv bivšeg kluba, sigurno da ima malo emocija, ali kao i svaki profesionalac – to ostavljam iza sebe. Sada sam u novoj sredini, novi saigrači su me lijepo primili, očekujem da pobjedimo jer je to cilj Budućnosti na svakom meču. Sutjesku respektujemo maksimalno, ali mi se pitamo“, poručio je 23-godišnji Marko Vučić.

Zarubica je u dva navrata igrao u Sutjesci (2012 – 2013, 2015 – 2018) i osvojio je titulu (2013) i Kup (2017), Ćuković je nosio dres Nikšićana od 2010. do 2017. osvojivši dva šampionska pehara (2013, 2014), dok je Vučić od 2014. do 2020. osvojio dvije titule (2018, 2019) i Kup (2017).

Sutjeksa je pred početak ove sezone jasno poručila da želi da ponovi te uspješne godine.

“Sutjeska uvijek izgleda dobro, bez obzira što ih rezultat ponekad ne isprati. Sutjeska je naš najveći konkurent bez ikakve dileme, igra kod kuće, ali nas interesuje samo pobjeda“, poručio je Zarubica, koji je prošle godine u svom Nikšiću, u posljednjem duelu kraj Bistrice, upisao dvije asistencije u pobjedi 2:0.

“Tada sam imao dosta šansi, ali nažalost nisam postigao gol. Nadam se golu i da ću tako doprinjeti učinku tima“.

Ćuković će da bude zadužen za ofanzivce protivnika, baš kao i Vučić…

“Sutjeska je opasna iz defanzivnog bloka, igrači nalijeću na odbitke i snalažljivi su u šesnaestercu, pogotovo Božo Marković. Moramo da budemo maksimalno obazrivi“, jasan je visoki defanzivac, dok lijevi bek poznaje svakog protivničkog igrača u dušu.

“Nema nepoznanica između nas, a derbi kao derbi uvijek mogu da odluče najsitniji detalji“.

Trener Mladen Milinković protiv Sutjeske neće moći da računa na Petra Grbića i Vasilija Terzića, kao i na od ranije povrijeđene Petra Vukčevića i Nemanju Sekulića.

foto: www.fk-buducnost.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
max
Gost
max

Koji ste vi igraci, ajde ne mlatite ,nijeste ni za regiju.

Send this to a friend