Fudbal Sa fudbalskim liliputancima

Zeta i Iskra sa evropskog dna čekaju pretkvalifikacije

Naš klupski fudbal je godinama plesao po ivici evropskog ambisa, a očajni rezultati u posljednje dvije godine naših predstavnika izuzimajući Sutjesku i Budućnost doveli su domaće klubove u rang sa San Marinom, Gibraltarom, Farskim Ostrvima, Andorom…

Sa fudbalskim liliputancima. Neko će reći tu nam je klupskom fudbalu i mjesto…

A zbog toga će Iskra i Zeta u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuti iz pretkvalifikacija. “Vukovi” i “građani” će u nedjelju na žrijebu u Nionu – nakon što se obavi žrijeb za 1. kolo Lige šampiona saznati sa kim će igrati u pretkvalifikacijama 20. avgusta.

I Zeta i Iskra su u nepovlašćenom šeširu u pretkvalifikacijama, a potencijalni rivali su im Linkoln Red Imps (Gibraltar), Santa Koloma, Ue Engordani (Andora), B36 Toršavn, NSI Runavik, HB Toršavn (Farska Ostrva), Fiorita i Tre Pene (San Marino).

Dakle, kao što je UeFA davno najavila u Ligi Evrope sve do plej-ofa će se igrati samo jedan meč, a oba naša predstavnika se nadaju prolazu u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Upravo će u ponedjeljak 10. avgusta Iskra i Zeta (baš kao i Sutjeska) na žrijebu saznati rivale u 1. kolu kvalifikacija za LE.

Ukoliko naši timovi dobiju domaćinstvo na žrijebu, vjerovatno će igrati na neutralnom terenu (Poljska, Kipar, Grčka ili Mađarska su se ponudili Uefi da budu domaćini, a UEFA je to prihvatila) zbog nepovoljne situacije sa koronom, kao i zbog trenutnih restrikcija po pitanju putovanja i zahtjeva karantina izdatih od nadležnih državnih vlasti.

Ali sačekajmo žrijeb i odluke evropske kuće fudbala…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hajvani Plav
Gost
Hajvani Plav

Preloši svi timovi

Send this to a friend