Fudbal Odluke Disciplinske komisije

Zeti oduzeta dva boda, Lambulić suspendovan pet mjeseci, Budućnost plaća 500 eura

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore oduzela je fudbalerima Zete dva boda zbog napuštanja terena desetak minuta prije kraja utakmice protiv Budućnosti.

Kažnjen je i sportski direktor tima sa Trešnjice Jugoslav Lambulić, koji neće moći da obavlja svoju funkciju u sljedećih pet mjeseci zbog dva prekršaja.

“Shodno članu 42 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, Jugoslavu Lambuliću utvrđuje se disciplinska mjera:

a) Zabrana obavljanja funkcija u trajanju od dva mjeseca zbog nagovaranja na napuštanje terena i odbijanja igranja seniorskog tima FK „Zeta“ na utakmici 9. kola Telekom 1.CFL, između FK „Budućnost“ – FK „Zeta“;

b) Zabrana obavljanja funkcija u trajanju od tri mjeseca zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja sudije Miloša Boškovića sa tribina stadiona na utakmici 10. kola Telekom 1.CFL, između FK „Iskra“ – FK „Zeta“;

Primjenom istih propisa, Disciplinska komisija izriče jedinstvenu disciplinsku mjeru Zabranu obavljanja funkcija u trajanju od pet mjeseci. U izrečenu disciplinsku mjeru uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 26.10.2020. godine”, stoji u obrazloženju Disciplinske komisije.

Disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabranu obavljanja funkcija u Udruženju klubova FSC – Centar i FSCG, zabrana obavljanja funkcija na zvaničnim utakmicama (ulazak u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vrijeme utakmice) i zabrana ulaska na stadione, a shodno odredbi člana 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG. FK „Zeta“ – Golubovci odgovoran je za sprovođenje izrečene disciplinske mjere Zabrana obavljanja funkcija.

Kažnjena je i Budućnost sa 500 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv Zete.

Meč je prekinut desetak minuta prije kraja, kada su nakon što je sudija Nikola Dabanović dodijelio i treći crveni karton igračima Zete, na poziv Jugoslava Lambulića napustili teren.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Los ZETA s
Gost
Los ZETA s

Ovo je zastida da se progoni na nesportcki nacin najbolji klub Crne Gore i nas prvi sampion.FK ZETA je brend Crne Gore koji nas je uzdiga u Evropu a na zadnjem mecu reprezentacije svu moc upravo nje su pokazala tri bivsa igraca Zete Boljevic,Vukcevic i Vujacic….Ako je postojala potreba da se Zeta kazni trebalo ju je novcano kaznit a ne… Više »

Lolo
Gost
Lolo

“Sportcki” osvojenih bodova vas je trebalo kazniti devet da vi nenapustate teren na pravdu boga i zato se radujte da je to tako jer racunajte da su vas castili sedam bodova.Nemam bista protiv Zete kao kluba ali ste napravili jedan neprimjeren gest.

Send this to a friend