Košarka Duško Ivanović zadivio Španiju

Ako patnja ima cilj, onda se pretvori u motiv i zadovoljstvo

Vratio se u Vitoriju krajem decembra, nakon ne baš uspješnog perioda u Bešiktašu. Španska košarkaška javnost njegov povratak dočekala je skeptično, sa brojnim pitanjima da li su njegov stil i priprema zastarjeli u modernoj košarci.

Naravno, riječ je o čvrstoj ruci i vojnoj disciplini kada je riječ o treningu. Međutim, Duško Ivanović je pokazao da još nije za “staro gvožđe”, da još postoje ekipe koje mogu da guraju njegovu filozofiju, ali što je najbitnije da osvajaju trofeje. U utorak veče crnogorski stručnjak i njegova Baskonija postali su novi šampioni Španije nakon što su u finalu završnog turnira ACB lige u Valensiji srušili Barselonu u ludoj završnici. Bio je to pravi povratak otpisanih…

Ovaj trofej dobija na važnosti kada se zna kakva je atmosfera bila kada se Ivanović vratio na mjesto uspjeha. Ekipa je imala mnogo problema i na terenu i u svlačionici, nije bilo pobjedničkog duha i karaktera, a sve se to odrazilo na očajne partije. Sedam mjeseci kasnije Baskijci slave Ivanovića… Baš kao 2002. i 2010. godine.

A, nevjerovatan rezultat Baskonije na turniru na kojem nije imala previše šansi nije prošao nezapaženo u španskim medijima.

“Ivanović napravio čudo”, napisao je madridski AS, dok je Marka napisala “Baskonija neočekivani šampion Španije”

Gigantes del Basket je otišao korak da lje “MVP lige je Duško Ivanović”, aludirao je ovaj medij na trofej koji je pripao Nikoli Mirotiću, iako je u finalu imao očajno veče.

I zaista je titula Baskonije pravo čudo. Kada se pogledaju ostala takmičenja, situacija je ovakva Tornike Šengelija i drugovi nijesu bili učesnik završnice Kupa Kralja, nije bio ni blizu borbe za Top 8 Evrolige.

A, onda je uslijedila neočekivana pauza zbog korona virusa. Ivanović je to vrijeme iskoristio, zasukao je rukave i “naštelovao” je mašinu kako bi u Valensiji otišla do kraja.

“Moramo da uđemo u nastavak sa ciljem želimo da osvojimo titulu”, rekao je Ivanović uoči početka turnira. Duškov povratak trebalo je da posluži kao šok terapija za posrnulog evroligaša. I ona je uspjela, nema dileme.

“Radili smo zaista žestoko, ali ako mislite da su momci patili, varate se. Ako nešto ima smisla, ako nešto želite i nečemu težite, ako želite da san postane java, onda ništa nije patnja, naprotiv. To je motivacija, to je zadovoljstvo, a nagrada je stigla i to ogromna. Presudila je dobra igra u odbrani. Na kraju, imali smo i sreće u triler završnici, ali sreća prati hrabre, a mi smo zaista bili hrabri i odvažni”, kazao je nakon titule Duško Ivanović…

Nije Duško samo MVP španske lige i Baskonije. Duško je istorija Baskonije, koja je sa njim osvojila tri od četiri titule. Klub iz Vitorije i Duško Ivanović su idealna kombinacija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skols
Gost
Skols

Dule tigar,mogu mislit kako ih je izcijedio

Send this to a friend