Košarka Toni Parker svjestan koliko se situacija otela kontroli

Apel proslavljenog košarkaša: Otkažite sve, i prvenstva i Evroligu!

Proslavljeni košarkaš, danas predsjednik Asvela, Toni Parker smatra da treba okončati i francusko prvenstvo i Evroligu bez pobjednika i bez ispadanja.

Pandemija koronavirusa dovela je da sva košarkaška takmičenja budu prekinuta, s malim izgledima da se sezona privede kraju.

“Treba otkazati sezonu, da nema šampiona i nema ispadanja, pa da vidimo kako da se pripremimo za narednu. Svi će imali velike gubitke. Klubovima će biti potrebne dvije do tri godine da se oporave od ovoga. Cijela kriza će promijeniti dinamiku sporta, evropsku i francusku košarku”, rekao je Parker za francuski Lekip.

Parker je istakao da je nastavak takmičenja u francuskom prvenstvu nerealan, a isto mišljenje ima i povodom nastavka Evrolige.

“To je još komplikovanije, jer uključuje sve evropske zemlje, a u njima važe različita pravila. Tako da je moj odgovor da treba otkazati i Evroligu”, zaključio je Parker.

Asvel, našeg Zvezdana Mitrovića, u domaćoj LNB ligi dijeli prvo mjesto sa Monakom i Dižonom (21-4), dok se u elitnom takmičenju nalazi na 15. poziciji sa učinkom 10-18.

Send this to a friend