Košarka Zanimljiva statistika

Apić u jednom segmentu najbolji u ABA ligi

Dragan Apić,košarkaš Budućnost Volija, trenutno je najefikasniji igrač ABA lige u ,,post ap“ situacijama.

Ljetošnje pojačanje ,,plavih“ trenutno u regionalnom takmičenju postiže čak pet poena po meču iz ,,posta“, odnosno kada napada obruč leđima okrenut od koša, po ugledu na tradicionalne ,,petice“.

Talenat Mege Filip Petrušev takođe ima pet poena iz ,,posta“ po meču, a daleko iza njih su Marko Luković iz Splita i Jurij Macura iz Primorske, koji imaju prosjek 3,3.

Koliko je ovaj Apićev skor dobar i koliko donosi raznovrsnost igri podgoričkog tima, svjedoči to da bi sa tih pet poena iz ,,posta“ u prosjeku sam bio na šestom mjestu svih timova u regionalnom takmičenju, u toj kategoriji.

Bivši igrač FMP-a, Lokomotive Kuban, Crvene zvezde i Burgosa je od starta sezone odigrao devet mečeva za ,,plave“, od čega tri kao starter. Apić u ABA ligi bilježi trenutno odličnih 11 poena, 3,5 skokova i 1,7 asistencija u prosjeku.

U Evrokupu na pet mečeva njegov učinak je nešto lošiji – 6,6 poena i tri skoka po meču. Odgovornost na poziciji ,,petice“ dijeli sa bivšim NBA igračem Vilijem Ridom.

Budućnost Voli će, nakon poraza od Mornara u srijedu u Evrokupu, u nedjelju igrati važno gostovanje u ABA ligi. U Ljubljani će gostovati Cedevita Olimpiji, ekipi koja takođe ima plej-of ambicije u regionalnom takmičenju.

Send this to a friend