Košarka

Barović: Timski duh i pozitivna energija recept za titulu

Košarkaš Budućnost Volija Filip Barović polako ali sigurno vraća poljuljano samopouzdanje i njegov učinak na terenu sve je izraženiji.

Podgoričani su vezali nekoliko značajnih pobjeda na oba fronta, a posljednja “žrtva” ABA šampiona bila je Cedevita.

Izabranici Jasmina Repeše su uz Crvenu zvezdu glavni favoriti za naslov prvaka.

“Mislim da je po pitanju osvajanja ABA lige sve jasno. Ekipa koja bude psihički i fizički najspremnija biće najbliža cilju. Međutim, pomenuti parametri će biti u sjenci, po meni ključnih parametara, a to su timski duh i pozitivna energija. Trenutno nastojimo iz utakmice u utakmicu da složimo kockice u željeni mozaik, da napravimo jasnu podjelu uloga i da se svi podredimo ostvarenju cilja, a to je osvajanje titule i ponovni plasman u Evroligu. Niko od nas se ne bi bavio poslom kojim se bavimo kada ne bi vjerovao da možemo da ponovo osvojimo ABA ligu. Poslije meča sa Cedevitom sam vidio da se mnogi bave kalkulacijama, ko će na koga u polufinalu, ko će imati prednost domaćeg parketa. Smatram da to neće biti presudno na putu ka osvajanju ABA lige“, naglasio je Barović za Sport klub.

Već u petak Budućnost igra protiv Gran Kanarije u Evroligi, a u ponedjeljak je na programu duel sa Olimpijom u regionalnom takmičenju.

“Slijede dva zahtjevna meča, protiv izuzetno kvalitetne Gran Kanarije i veoma dobre Olimpije koja ne zaslužuje poziciju u kojoj se nalazi i koja će protiv nas učiniti sve što je u njenoj moći da stigne do pobjede i da pobjegne iz zone ispadanja. S druge strane, mi ćemo u oba meča nastojati da stignemo do pobjede, a nadam da će atmosfera protiv Gran Kanarije biti ista kao protiv Reala i Cedevite“, zaključio je centar Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vizionar
Gost
Vizionar

Samo naprijed!!

Ajdemo nedje
Gost
Ajdemo nedje

Logično , jer zašto bi išli nazad ?

Send this to a friend