Košarka WABA liga

Beograđanke zbog koronavirusa ne dolaze u Podgoricu

Vladan Radovic, Foto: Pobjeda/I. Božović

Košarkašice Budućnost Bemaxa, taman kada su ušle u normalan ritam odigravanja utakmica, čeka nova pauza. Podgoričanke su u samo sedam dana odigrale dva derbija, protiv dva najkvalitetnija tima u ligi protiv bugarskog šampiona i vicešampiona (Beroe i Montana), a iako su se ,,plave” spremale da za dva dana ugoste Partizan, ipak će imati dodatnu pauzu.

Naime, bord WABA lige bio je primoran da odloži meč 6. kola, koji je u četvrtak trebao da bude odigran u ,,Bemax areni”, jer je Partizan obavijestio čelnike lige da su već odložili nekoliko utakmica u domaćoj ligi zbog činjenice da je više igračica pozitivno na korona virus. Novi virus pojavio se i u redovima drugog srpskog predstavnika u regionalnom takmičenju Vojvodini, zbog čega Novosađanke neće biti u prilici da u redovnom terminu odigraju duel sa Celjem.

Takođe, utakmica 6. kola Orlovi Beroe, koja je trebala sjutra da se odigra odložena je u dogovoru dva kluba za 24. februar, kada će se dva tima sastati, ali u Staroj Zagori. I kada se činilo da će u šestoj rundi biti odigran samo jedan meč, došla je potvrda da će cijelo kolo biti otkazano, jer je šampion Bosne i Hercegovine, ekipa Banovića, zbog složene epidemiološke situacije, odnosno nekoliko pozitivnih slučajeva na korona virus, tražio odlaganje, tako da je odložen i meč Montana Banovići.

Banovići su odložili i dva meča u ligi Bosne i Hercegovine, a u međuvremenu su angažovali Amerikanku Antoinetu Tompson, koja bi mogla da debituje za Banoviće možda već naredne sedmice kada bi šampion Bosne i Herceovine trebalo da ugosti Budućnost Bemax.

Send this to a friend