Košarka Računa na timove iz regiona

Bertomeu: Budućnost je kandidat za A licencu Evrolige

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu je izjavio da je i Budućnost Voli među potencijalnim kandidatima za A licencu za elitno takmičenje.

Kada su u pitanju timovi iz ABA lige, u konkurenciji su još Crvena zvezda i Partizan.

“Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati (za A licencu). Za mene je jako važan koncept Evrokupa, jer s nekim klubovima imamo mogućnost da radimo godinama unazad, zbog čega nam je mnogo lakše da razmišljamo o njima kao kandidatima”, izjavio je Bertomeu.

Trenutno je akcenat na ekipama iz Njemačke i Francuske.

“Moramo da idemo korak po korak. Sada je najvažnije da vidimo možemo li da uključimo timove poput Asvela i Bajerna. Nama je Bajern od izuzetnog značaja jer je u pitanju globalno jedan od najvećih brendova, zato je Bajern za nas prioritet. Najlakše je nekog samo pozvati u takmičenje, mi kao vlasnici lige želimo da ukažemo na sve obaveze i odgovornosti koje nosi poziv, šta možemo da ponudimo”, dodao je Bertomeu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
avet
Gost
avet

Pored Budućnosti kandidati su još 56 klubova. Prioritet nije Balkan nego Francuska i Njemačka… Bla bla, niko sa ovih prostora neće dobiti A licencu jedini put je moguć kroz Eurocup. Evro liga pstaje jedno skroz loše takmičenje zatvorenog tipa sa pola vještačkih klubova koji imaju para. Uefa u fudbalu je za Evroligu pravo takmičenje, svako ima šansu a kod njih… Više »

Stanja
Gost
Stanja

Do jedne ure dok i ligu sampiona ne uniste plasticni klubovi

Send this to a friend