Košarka ovaj region posjeduje veliku strast prema košarci

Bertomeu: Nikada neću dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika u Evroligi

Predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da će ABA liga uvijek imati predstavnika u elitnom košarkaškom takmičenju.

“Oduvijek smo bili jasni. Ne možemo biti bez predstavnika regiona, koji je proizveo toliko talenata. To je za nas fundamentalni region. Svaki region ima svoje karakteristike, a ovaj region posjeduje veliku strast prema košarci i zato ćemo uvijek imati jednog predstavnika ovog regiona”, izjavio je Bertomeu u intervjuu za Maxbet radio.

Prvi čovjek Evrolige ne odbacuje mogućnost da predstavnik ABA lige bude klub koji ne osvoji regionalno takmičenje.

“To je problem koji se ne dešava samo u Jadranskoj ligi. Slično je i u Njemačkoj. Uslovi učešća u Evroligi su sve strožiji, jer želimo takmičenje na najvišem nivou. To je prirodni proces. Neki klubovi u Grčkoj, Španiji i Italiji vide da ne mogu da ispune naše uslove. Moramo da budemo selektivni. Kvalitet nije igrati dobru košarku samo jednu sezonu. Kvalitet je dobro organizovani klub, koji ima kontinuitet, strategiju na duže staze. Pričaću na primjeru Španije. Tu postoje klubovi koji znaju da Evroliga nije za njih, jer nisu u stanju da dostignu potrebne uslove. Ipak, ono što želim da još jednom naglasim, ABA liga će uvijek imati predstavnika. Nikada neću dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika”, zaključio je Bertomeu.

Evroliga je nedavno otkazala sezonu i potvrdila istih 18 učesnika za naredno izdanje najjačeg evropskog takmičenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Liga bogarih 👎

Send this to a friend