Košarka Plavi gostuju u Dalmaciji

Bez Mijovića osvojiti Split

Bez prvog trenera Petra Mijovića, Petra Popovića koji se još oporavlja od povrede, te jednog igrača pozitivnog na korona virus Budućnost Voli će ponovo na parket. Prvi put nakon 25. decembra i duela sa Krkom u “Morači”. Crnogorski šampion će u okviru 14. runde ABA lige večeras (19h) gostovati Splitu.

Na svu sreću, nakon četiri pozitivna rezultata na COVID-19, te odloženih mečeva protiv Igokee, Cedevita Olimpije i Zadra, “plavi” će ponovo na parket. I to je ono što je najbitnije u ovom trenutku. Mijovića će na klupi mijenjati njegov prvi asistent Vladimir Todorović, koji zna šta čeka njega i njegove momke na prvom gostovanju na Gripama nakon devet godina.

“Dobra stvar u ovoj situaciji što se konačno vraćamo na teren. Ispred nas je teško gostovanje u Hrvatskoj, utakmica će se igrati u čudnim okolnostima jer smo bili spriječeni da imamo normalan trenažni proces”, rekao je Todorović u najavi meča.

Interesantno, Podgoričani u dosadašnjih sedam mečeva u Dalmaciji imaju negativan skor četiri poraza i tri pobjede. Prvi međusobni duel ove sezone Budućnost je “Morači” riješila u svoju korist 84:59.

“Rival je respektabilan, sa dobrim domaćim terenom. Mislim da su igrači svjesni da je ispred nas zahtjevna utakmica i da će biti fokusirani. Vjerujem da ćemo pružiti svoj maksimum u datom trenutku i da smo spremni da dobro odigramo u Splitu”, poentirao je Todorović.

U situaciji kada početak Top 16 faze kuca na vrata ekipi Budućnosti potrebni su mečevi. Međutim, tim je u specifičnoj situaciji, pa će se u kultnoj dvorani očekivati prije svega karakter, ali i energija. Splićani su jedni od rijetkih ekipa koje su kompletirale svih 13 utakmica u regionalnom takmičenju do sada imaju četiri pobjede i devet poraza.

“Zadesili su nas opet problemi sa korona virusom, pa smo propustili i određeni broj treninga. Moramo u ovom trenutku da zbijemo redove, da budemo prava ekipa i da izvučemo maksimum iz ove situacije”, rekao je Dragan Apić.

U posljednjih sedam utakmica Split je upisao samo jednu pobjedu, a kako bi izborili opstanak u elitnom društvu nedavno se vratio iskusni organizator igre Roko Leni Ukić.

“Važno je da izađemo fokusirani, da prebrodimo probleme i nadam se da možemo da odigramo dobro i da se vratimo u Podgoricu sa pobjedom”, zaključio je Dragan Apić.

Već mnogo puta ove sezone Budućnost se suočavala sa ozbiljnim problemima, ali je uvijek pronalazila način da odgovori. Isto se očekuje i večeras u kultnoj dalmatinskoj dvorani…

Send this to a friend