Košarka Misija za "vučice"

Bez opuštanja učvrstiti lidersku poziciju

Vladan Radovic, Foto: Pobjeda/I. Božović

U samom smiraju 2020. godine košarkašice Budućnost Bemaxa u samo 24 časa odigraće dva meča.

Podgoričanke će danas i sjutra u Beogradu imati dvomeč sa Partizanom, a ,,plave protiv ,,crno-bijelih sa dva brejka žele da na pravi način stave tačku na 2020. i samim tim sa idealnim skorom dočekaju rasplet WABA lige, gdje će u tri derbija (Celje, Beroe i Montana), juriti što bolju poziciju pred fajnalfor, na kojem bi Podgoričanke branile titulu regionalnog šampiona.

Danas će se odigrati u dvorani ,,Master” meč 6. kola, koji je trebao da se odigra u Podgorici 2. decembra, ali je tada odložen jer je beogradski tim imao nekoliko igračica, koje su bile pozitivne na kovid-19. U dogovoru dva kluba utakmica se igra u Beogradu, a samo dan kasnije (utorak 29. decembra, sa početkom u 16 h) dva kluba odigraće i unaprijed meč 13. kola Partizan Budućnost Bemax (koji je trebao da se odigra u Beogradu 24. februara).

Ekspedicija Budućnost Bemaxa doputovala je juče u poslijepodnevnim časovima u Beogad, a i pored loših vremenskih uslova Dragan Raičević, kao i uvijek potrudio se da atmosfera u plavom taboru bude maksimalna, pa košarkašicama ni putovanje nije bilo naporno. Međutim, odmah po dolasku fokus je stavljen na prvi meč. Skauting je još prije završen, zadaci podijeljeni, a trener Vladan Radović ne dozvoljava ni najmanje opuštanje…

“Igramo protiv ekipe Partizana, koja je ove godine podmladila sastav, ali imaju i par iskusnijih igračica, kao što je Luković na poziciji 5. Doveli su dvije mlade igračice na pozicijama 1 i 2, tu je njihov najbolji strijelac Vučković. Već tri četiri utakmice u domaćem prvenstvu su odigrale sa novim trenerom Slađanom Ivićem i naravno da je drugačiji sistem, jer je donio određene novine i u fazi odbrane i u fazi napada. Uvijek postavljamo stvari tako da krajnji rezultat zavisi od nas. Nadam se da će i u ove dvije utakmice naš angažman biti na vrhunskom nivou i da ćemo praznike dočekati sa još dvije pobjede, što bi bilo jako važno”, kazao je trener Vladan Radović.

Send this to a friend