Košarka Kvalifikacije za Mundobasket

Bićemo spremni za Francusku, koja dolazi u jakom sastavu

Odlična je atmosfera u taboru crnogorske reprezentacije pred važne mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Portugala.

Pomoćni trener u stručnom štabu nacionalnog tima Blagota sekulić vjeruje da će tim spremno dočekati duel sa “trikolorima”.

“Sve ide po planu, treniramo dobro. Priključilo nam se nekoliko igrača za koje smo očekivali da stignu kasnije. Zasada sve ide po planu tako da vjerujem da ćemo spremno dočekati tu prvu utakmicu”, rekao je Sekulić.

Nije lako održavati formu u ovom dijelu godine.

“Ovaj prozor je jako specifičan jer neki su završili sezonu prije mjesec, neki prije desetak dana. Teško je za pripremu, nekako smo napravili plan da sve lagano uvedemo u ritam i da prebrodimo ovo na najbolji mogući način”.

Najveći problem je na poziciji centra, gdje je samo Zoran Nikolić klasična “petica”.

“To što imamo samo jednu “peticu” remeti dosta pripreme. Nedostaje nam centara što se dosada nije događalo, uvijek smo imali možda i viška. Imamo dosta problema, ovo je jedan od većih, ali pokušavamo da se nosimo sa tim problemima najbolje što umijemo i naći ćemo rješenje”.

Francuska je veoma ozbiljno shvatila gostovanje u Podgorici.

“Oni dolaze možda u najjačem sastavu dosada, sa druge strane mi smo značajno oslabljeni, biće teško, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost, na njihovu energiju. Isto tako znam da će biti teško, ali vjerujem da ćemo način da im pariramo, da odigramo jednu pravu takmičarsku utakmicu, kao što je to bilo u Francuskoj”.

Neophodno je smanjiti greške, kako bi ekipa imala šanse da iznenadi Francuze.

“Počeli smo sa pripremom meča. Protiv Francuza je uvijek akcenat na tome da se čuva lopta, da nema izgubljenih lopti, da se trči dobro, da ekipa ima dobru energiju, da gradimo reket, da obezbijedimo skok. Oni su atletski jako dobri, akcenat je na tome da čuvamo loptu, da trčimo nazad, da nema loših šuteva, jer oni to kažnjavaju kontranapadima”, zaključio je Sekulić.

Crna Gora i Francuska igraće u petak od 19 sati u “Morači”.

Send this to a friend