Košarka Važna pobjeda Budućnosti Voli

Bilo je važno da pošaljemo poruku da nijesmo ranjeni

Koliko je bilo teško košarkašima Budućnost Volija da igraju protiv Mege, tri dana nakon eliminacije od Monaka u Evrokupu, vidjelo se u najvećem dijelu prvog poluvremena sa beogradskim timom.

Mega je u prvoj četvrtini imala i 11 poena razlike, dominirala je pod oba reketa, ali su izabranici Dejana Milojevića, kako je vrijeme odmicalo, polako pronalazili prepoznatljiv ritam. Kada su preuzeli vođstvo, u posljednjem minutu prvog poluvremena (45:43), Podgoričani su do kraja meča kontrolisali igru i rezultat, a prednost je išla i do 20 poena (90:70), koju je Mega uspjela do kraja samo da ublaži (92:79).

Osmom uzastopnom pobjedom, Podgoričani su nastavili uspješan pohod u regionalnom takmičenju, iako su rane još otvorene zbog eliminacije iz Evrokupa, nakon što su „plavi“ poveli 1:0 u seriji protiv Monaka, koji je sa dvije uzastopne pobjede preokrenuo i prošao u polufinale…

“Osjetilo se to, iskreno, i na treninzima. Nekako smo bili istrošeni fizički i psihički nakon svega što se izdešavalo sa Monakom. Međutim, zbog toga je bilo važno da kvalitetno odigramo prvu narednu utakmicu i pošaljemo poruku da nijesmo povrijeđeni, da nijesmo ranjeni već da smo svjesni kakav je period pred nama da smo spremni na sve što nas očekuje”, kaže za Arenu plej Budućnost Volija Nikola Ivanović, koji je bio najbolji sa 20 poena (5-5 za dva), četiri asistencije i tri skoka.

Kao u tri meča sa Monakom, Budućnost ni protiv Mege nije imala dobar šut za tri poena (27-6), ali je odbrana bila ta koja je zadovoljila ukuse trenera Milojevića.

“Opet igramo na mnogo posjeda, na mnogo šuteva. Bez obzira na procente šuta za tri poena, mi smo protiv Mege postigli 92 poena. Ko zna šta bi bilo da smo pogađali neke šuteve… Znamo da smo u dobroj situaciji, da napad zaista dobro funkcioniše, i moramo biti zadovoljni sa onim što smo prikazali, pogotovo u drugom poluvremenu”, dodaje Ivanović.

Nikola Ivanović je jedini igrač u istoriji Budućnosti koji je igrao sva četiri četvrtfinala Evrokupa, počev od prvog u sezoni 2011/12. I nije imao sreće nijednom da osjeti ukus igranja polufinala…

“Budućnost treba da ima kontinuitet igara na visokom nivou. Dešava nam se da u nekoj sezoni odigramo Evropu dobro, a onda u nekoj drugoj da ne prođemo uopšte grupu. Mislim da su to stvari o kojima treba da se vodi računa. Uvijek se priča o ABA ligi, o Partizanu, Crvenoj zvezdi, Cedeviti, Mornaru, da tu budemo u što boljoj poziciji. Međutim, Evrokup je, nekako, uvijek u drugom planu. Mislim da to, možda, treba sada da bude bitnije u narednim godinama, da budemo ekipa koja se uvijek bori… Na primjer, Monako je prošle godine stigao do četvrtfinala, nije ga igrao zbog korone, a sad igra polufinale. To je taj neki sistem”, zaključio je Ivanović, koji je ove sezone upisao najviše poena (278) i imao prosjek poena po meču (14,6) u podgoričkom timu u Evrokupu.

Sada ne želimo da napravimo neku grešku

Košarkaše Budućnost Volija već u četvrtak u „Morači“ očekuje novi meč u regionalnom takmičenju, i te kako važan i težak, protiv Cedevita Olimpije, u zaostaloj utakmici 18. kola ABA lige. Biće to četvrti duel dva tima u ovoj sezoni, a Cedevita Olimpija vodi 2-1 u pobjedama.

“Svaka utakmica do kraja je mnogo bitna. Nakon Cedevite je odmah Krka, koja, definitivno, želi da nas pobijedi. Imamo dan da se odmorimo i resetujemo i u odnosu na Monako, jer i dalje osjećamo umor od tih utakmica. Uglavnom, u dobroj smo situaciji, pobjedom protiv Mege smo izborili plej-of, sad, svakako, ne želimo da napravimo neku grešku i izgubimo meč sa Cedevita Olimpijom, nego želimo što bolju poziciju”, kaže Nikola Ivanović.

Send this to a friend