Košarka

Bitadze: Očekujem spektakl i ludu utakmicu protiv Reala

Gruzijski košarkaš Goga Bitadze je za kratko vrijeme pobrao simpatije navijače Budućnost Volija – profesionalnim pristupom i kvalitetnim partijama pokazao se kao pravo pojačanje šampiona ABA lige.

Talentovani mladi centar je za sajt Evrolige, između ostalog, govorio o dosadašnjem učinku u elitnom takmičenju, saigraču Norisu Kolu, kao i predstojećem okršaju sa aktuelnim prvakom Evrope Real Madridom.

Bitadze je na četiri meča u elitnom takmičenju prosječno bilježio 14.8 poena, 6.8 skokova i 3.3 blokade po meču.

“Iskreno, nisam očekivao ovakav početak. Sve što očekujem jeste da se nakon svake utakmice pogledam u ogledalo i kažem da sam dao sve od sebe”, rekao je Bitadtze i dodao:

“Dobro sam se uklopio, zahvaljujući saigračima. Budućnost je dobar tim, šampion ABA lige. Ali, u početku, prvih nekoliko dana nije bilo lako. I sada se navikavam, ali saigrači i treneri mi pomažu. Mislim samo o košarci, to je moj posao, fokusiran sam na to”.

Na pitanje kako gleda na kvalitet Norisa Kola i kako izgleda saradnja sa sjajnim Amerikancem, Bitadze je rekao:

“Noris je dvostruki NBA šampion, valjda to dovoljni govori o njemu. Ima veliko iskustvo, sjajan je momak i saigrač. Za mene je veoma dobro što igram sa takvim igračem, od koga sam već dosta naučio. On je vrhunski plejmejker, mnogo priča, veoma je glasan i želi da pomogne svima. Pokazao je već šta može, a ja mislim da može kao i cio tim još više”, kazao je Bitadze.

Nekadašnji igrač Mege Bemaks u petak će imati priliku da se namjeri na Real Madrid, ekipu koja ove sezone brani trofej.

“To će biti luda utakmica. Moramo da budemo mirni. Znamo ko je Real, ali u atmosferi kakva je u Podgorici sve je moguće. Moji saigrači su pobjeđivali CSKA, Baskoniju, Barselonu… Prošle godine u Beogradu sam gledao finalni turnir, a sada imam priliku da igram protiv Reala. Velika je to prilika za mene i kompletnu ekipu. Moramo da je iskoristimo i pokažemo šta znamo i umijemo”, rekao je Bitadze.

Susret Budućnost Volija i Real Madrida igraće se u petak od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eh zivote
Gost
Eh zivote

Kol i Blokadze su prava pojacanja!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

I ja ocekujem jedno 20 razlike

Podgorica
Gost
Podgorica

Ajmo Plavi do pobjede sjutra !!!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Dobro, sjutra kako oce, bitnije je ovo u petak da dobiju uz pomoc nas, publike! ;))

Send this to a friend