Košarka

Bitadze vjeruje u plasman u finale: Bolji smo od Cedevite

foto: KK Budućnost Voli

Gruzijski košarkaš Goga Bitadze smatra da je Budućnost Voli bolja ekipa od Cedevite i vjeruje da će aktuelni prvak obezbijediti plasman u finale ABA lige.

Podgoričani su regularni dio sezone okončali na trećem mjestu, iza Cedevite, pa Zagrepčani imaju prednost domaćeg terena na startu plej-ofa, koji se igra na dvije dobijene utakmice.

“Cedevita je opasan tim. Imaju jako dobre bekove, jako dobru spoljnu liniju, svi se brzo i bez mnogo razmišljanja odlučuju na šut. Ukoliko uđu u košgeterski ritam, zaista ih je teško zaustaviti. Zato u utakmici koja slijedi fokus i odbrana moraju da budu na vrhunskom niovu. Ne smijemo da dozvolimo otvorene pozicije za šut, ne smijemo da dozvolimo poene iz tranzicije, niti partiju po principu trči i šutiraj. Smatram da smo bolji od opasne Cedevite, da smo mnogo jači pod samim košem. Pored toga, smatram i da je naša spoljna linija kvalitetnija od spoljne linije rivala. Optimista sam i vjerujem da ćemo izboriti plasman u finale. To je prvi korak ka cilju. Ponavljam, jako je bitno da budemo fokusirani i agresivni u odbrani od prvog do posljednjeg minuta”, izjavio je za Sport Klub zvanično najkorisniji igrač ABA lige u sezoni 2018/2019.

Prva utakmica polufinala plej-ofa između Cedevite i Budućnosti igra se u ponedjeljak sa početkom u 19 časova.

Send this to a friend