Košarka

Bitka za Ligu šampiona

foto: KK Lovćen

Super liga za košarkaše ovog proljeća ima dodatni takmičarski metod, ne samo zbog toga što će trećeplasirani i četvrtoplasirani tim obezbijediti mjesto u ABA 2 ligi naredne sezone.

Kako je Budućnost Voli obezbijedila mjesto u Evroligi, a Mornar Evrokup plasmanom u polufinale ABA lige, očekuje se da trećeplasirana ekipa u završnici državnog šampionata dobije poziv za nastup u FIBA Ligi šampiona. To bi značilo da bi do debija u jakom evropskom takmičenju mogli Lovćen, Ulcinj, Teodo ili Sutjeska!

Tako borba u deset ligaških kola Super lige, prije polufinala, dobija na značaju. Pretpostavlja se da će poziv
od FIBA za nastup u klupskom takmičenju dobiti najboljeplasirana ekipa od četiri pomenute, nakon ligaškog dijela.

FIBA Liga šampiona ima dva kruga kvalifikacija u septembru, i vrlo je vjerovatno da bi naš predstavnik morao od starta kvalifikacija da se bori za mjesto u grupnoj fazi. Isti put prošao je i Mornar na početku sezone 2016-17. U opticaju je i nastup u FIBA Evropa kupu, za ekipe koje se ne plasiraju u grupnu fazu FIBA LŠ.

Treći evropski predstavnik Crne Gore u kontinentalnim košarkaškim takmičenjima bio bi dodatni dokaz napretka naše košarke u istorijskoj sezoni koju su već obilježili Budućnost Voli i Mornar.

Send this to a friend