Košarka

Bivši NBA igrač jedva čeka meč protiv Budućnosti Voli

foto: euroleague.net

Odavno veća zvijezda nije dolazila u “Moraču”. Majk Džejms, plejmejker Armani Milana, rivala Budućnost Volija u petak, nije samo nosilac epiteta “igrač NBA kalibra” već dokazana i ostvarena NBA zvijezda. I to u prošloj sezoni!

Pored toga što je momak iz Portlanda predvodio Panatinaikos u Evroligi (15,7 poena i 4,1 asistencija po meču), Majk je odigrao 32 meča u NBA za Finiks prošle sezone.

U redovima Sansa bilježio je odličnih 10,4 poena i 3,8 asistencija po utakmici, u prvim mečevima u NBA u neobičnoj karijeri. Tokom ljeta se odlučio za Armani i evo ga danas u Podgorici.

“Svaki meč za mene je prilika da se pred nekim novim dokazujem, tako razmišljam cijelog života. Evroliga je posebna, “donosi posebno spremne timove, igrače, uz sjajnu atmosferu. Uvijek neki i drugačiji izazov. Meč u Crnoj Gori je jedan od takvih. Jedva čekam, pravi žestok početak”, rekao je Džejms u kratkom razgovoru za naš list.

Njegov put bio je neobičan. Ima 28 godina, a još 2012. počinjao je evropsku avanturu u redovima Zagreba… Preko izraelskog Hapoel Galila, grčkog Kolosusa, probio se do Evrolige i Baskonije 2014. godine.

Konstantno napreduje.

“Mnogo se pričalo o mojim brojkama u Evroligi prošle sezone. Ne smeta mi, ali za mene je to samo učinak iz prošle sezone, nešto što je iza mene, ništa više. Vjerujem da je Milano za mene prava sredina da dalje napredujem i ostvarim se u Evroligi. Imaćemo što da pokažemo i rastemo kroz takmičenje” kazao je Majk.

Pravi je takmičarski tip. Na primjer, na Tviteru je prije nekoliko dana kritikovao sajt Eurohoops, jer ga nije uvrstio među deset najvećih zvijezda Evrolige…

“Na primjer, stavili su me na sedmo mjesto kandidata za nagradu za najboljeg igrača Evrolige, a van najboljih deset zvijezda. Ono što je istina da su momci koji su se našli na toj listi ispred mene, pakleno dobri igrači. To najbolje mi znamo na terenu, koliko ih je teško čuvati”, dodao je Majk.

U Evroligi ima velike snove, ne razmišlja o NBA.

“Prošao sam dug put Kad sam igrao univerzitetsku košarku, nije mi na pametI evo dokle sam stigao. Italija je pravi izbor za mene, odavno sam shvatio da mi se sve dopada tu, i evo konačno sam u Milanu. Uživam i vjerujem da će se to vidjeti i u mojim partijama. Od prvog meča u Podgorici nadam se” zaključio je Majk Džejms.

U prvom kolu italijanske lige ubacio je 20 poena uz pet asistencija Brindiziju u subotu.

Send this to a friend