Košarka

Bojan Dubljević – simbol Valensije

foto: valenciabasket

Bojan Dubljević juče je odigrao 210. meč u dresu Valensije, po čemu je stigao na četvrto mjesto u španskom klubu po broju odigranih utakmica. Nakon trijumfa nad Obradoirom u Komposteli 81:76 u španskoj ACB ligi, Nikšićanin i reprezentativac Crne Gore prestigao je na vječnoj listi kluba Breda Brensona.

Ispred njega su Naćo Rodilja sa 297, Rafa Martinez sa 373 i Viktor Luengo sa 465 utakmica u dresu Valensije. To znači da bi na treće mjesto mogao doći sredinom naredne sezone 2019-20, za koju ima ugovor u španskom klubu.

Dubljević je na gostovanju Obradoiru bio meč viner. Za 25 minuta na parketu upisao je 14 poena, uz šest skokova i dvije asistencije. Šutirao je 4-4 za dva poena i promašio jedini šut za tri, uz pogođenih svih šest slobodnih bacanja.

Ukupno, sakupio je 24 indeksna poena, što ga je učinilo statistički najboljim pojedincem utakmice.

Bojan Dubljević igra svoju šestu sezonu u Valensiji. Bivši igrač Budućnost Volija i Lovćena je tim predvodio do prve šampionske titule u Španiji 2017. godine. Nakon dužeg oporavka od povrede tokom ijeta, igrač koji je simbol Valensije je u top formi.

Ekipa sada ima skor 2-2 u španskom šampionatu.

Send this to a friend