Košarka Nenad Trajković o razlozima ostanka u Podgorici

Bokan je veliki entuzijasta, koji hoće da uradi dobre stvari za košarku u Crnoj Gori

foto: KK Studentski centar

Trener Studentskog centra Nenad Trajković kazao je da je u Podgorici ostao zbog Dragana Bokana, kao i da se nada da će mladi igrači koje predvodi, jednog dana igrati u NBA ligi.

Filijala Budućnosti Voli će u predstojećoj sezoni igrati u Drugoj ABA ligi.

“Produžio sam ugovor jer sam poslije godinu dana provedenih u Studentskom centru uvidio da je gospodin Dragan Bokan veliki entuzijasta, koji hoće da uradi dobre stvari za košarku u Crnoj Gori. Njegove ideje i planovi bili su preduslov da se napravi lijepa priča oko formiranja tima sa talentovanim igračima, kako bi postali interesantni za Budućnost i, nadamo se, jednog dana učestvovali u jačim takmičenjima kao što je NBA. Uvidio sam da ta priča može da bude onakva kakvom sam je i ja zamišljao – da imam dobre uslove i da imam čovjeka koji može da isprati cio program na duže staze. Zato sam i potpisao ugovor na tri godine,” kaže Trajković za Sport Klub i nastavlja:

“Ako hoćemo nešto veliko, moramo da dovedemo i velike talente, a preduslov da oni dođu je da imamo jako takmičenje. Smatramo da jačina ABA 2 lige odgovara momcima koji dolaze u Podgoricu sa 17 godine da prave karijeru. To je i bio povod da angažujemo dvojicu talentovanih momaka iz Šibenika, braću Zvonimira i Tomislava Ivišića. Oni svojim talentom i visinom zaslužuju da se isprate i od skauta. U regionu i u Evropi smo prepoznatljivi po tome što možemo da razvijamo talentovane igrače ne samo iz Podgorice i okoline nego i šire.”

Crna Gora će u novoj sezoni u ABA 2 predstavljati još tri ekipe, Podgorica, Lovćen i Sutjeska.

Send this to a friend