Košarka Bivši predsjednik RSCG o srebru iz Londona

Bošković: Djevojke predvođene Adžićem bile su predodređene za veliki uspjeh

Srebro osvojeno prije osam godina u Londonu, nikada neće zaboraviti ni tadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković.

– Da nije bilo predanog rada stručnog štaba i igračica tokom dužeg vremenskog perioda, ne bi bilo ni medalje u Londonu. Mnoge lekcije bilo bolne, bilo vezane sa uspjehom su bile važna kockica u konačnom uspjehu koji se desio nekoliko puta u 2012 godini – počeo je sjećanje na medalju iz Londona, Predrag Bošković, tadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

Cilj je bio: otići na OI. Koji je to bio trenutak kada ste osjetili da je medalja, možda – realnost?

– Bilo je to jedno nevjerovatno iskustvo. Poučeni šamarom iz Brazila iz decembra 2011. godine kad smo svi očekivali medalju vrlo smo stidljivo ušli u ciklus priprema za OI. Naravno pametniji za jedno veliko iskustvo išli smo strpljivo, ali smo i tada vjerovali da smo spremni za nešto veliko – nastavlja Bošković.

Djevojke su nakon Igara pričale o atmosferi, zajedništvu, kao glavnim adutima uspjeha. Što je to još bilo vidljivo u Londonu, odnosno po čemu je to nas tim bio drugačiji od drugih?

– Prije svega volja želja i glad za uspjehom. Imali smo Maju i Bojanu, kojima je to bilo zadnje takmičenje. Koje su zivot uložile u te pripreme i to takmičenje. A pored njih plejadu mlađih željnih dokazivanja na velikoj sceni. Sve je to dovelo do toga da se napravio sklad i tim spreman za velika djela.

Koja i zbog čega je bila ključna utakmica na OI?
– Pa sigurno sa Francuskom. Ona je prelomila sve. Dala sigurnost za borbu protiv Španije u polufinalu kad je obezbijeđena medalja. Jer smo od starta vjerovali da imamo kvalitet za ulaz 1/4 jer smo pored GBR trebali još pobijediti Angolu i to smo uspjeli.

Kako bi danas, osam godina kasnije, opisali doček u glavnom gradu?

– Nešto neopisivo. Trenutak za koji se živi. Srećan je onaj koji to makar jednom u životu osjeti. Ove djevojke su neponovljive jer su te godine tri puta imale sličan osjećaj – iskreno će Bošković.

Kada ste preuzeli brigu o Savezu, koliko je realna bila priča o olimpijskoj medalji?

– Teško je to pričati sa ove distance. Vjerovao sam u to od prvog dana. Za to su ove djevojke na čelu s Adžom bile predodređene, a imali smo sreću da su se i kockice posložile. Nije bilo sujete, ljubomore i zavisti. Sve smo to preležali u godinama iza. Zato sam siguran da i u njihovim nasljednicama leži jednaka želja. Biće još uspjeha kad je rukomet u pitanju – zaključio je Bošković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simo
Gost
Simo

Svaka cast Boskovicu za sve sto si uradio za Crnogorski zenski rukomet!!!

Send this to a friend