Košarka Ekipa skoro pa selektirana

Budućnost na pripremama od 3. avgusta: Bićemo spremni za novu sezonu

foto: aba-liga.com

Pripreme Budućnost Volija za narednu sezonu u ABA ligi i Evrokupu počeće 3. avgusta. Stručni štab i uprava već imaju okviran plan rada u zaletu za sezonu pred nama, prema riječima sportskog direktora Gavrila Pajovića.

Prvi tim finišira fazu treninga, do 20. juna igrači rade individualno, po planu prvog trenera Petra Mijovića.

“Sada već planiramo narednu sezonu. Pripreme su zakazane za 3. avgust, a krećemo nešto ranije iz razloga što će i sezona u proširenoj ABA ligi početi prije nego obično, najvjerovatnije 17. septembra. Vjerujemo da je koncipiran dobar plan rada, da spremno dočekamo sezonu u regionu u Evrokupu”, kazao je Pajović.

Budućnost Voli, odnosno stručni štab i uprava, žele da u narednim sedmicama završe posao selekcije tima za narednu sezonu. Očekuje se angažovanje startnog centra, kao i igrača na poziciji krila (potencijalno pojačanje igrač španske Unikahe Melvin Edžim).

“Moram istaći zadovoljstvo što već u ovom periodu imamo završeno otprilike 90 procenata posla vezano za selekciju ekipe. Kobs je u Americi, svi ostali domaći igrači koji će naredne sezone biti tu su radili kvalitetno na treninzima tokom prethodnog perioda… Takođe, planiramo dovođenje još jednog ili dva pojačanja, kako bi zaključili tim”, dodao je Pajović.

Uprava planira i pojačanje u stručnom štabu…

“Cilj je da angažujemo još jednog pomoćnog trenera i to je nešto što ćemo, vjerujem, završiti do početka priprema za sezonu pred nama. U stručnom štabu ostaju prvi trener Petar Mijović, pomoćni trener Vladimir Todorović i kondicioni trener Nikola Musić. Oni su, prema ocjeni uprave, zaslužili povjerenje i u prethodnom periodu radili dobar posao”, kazao je sportski direktor Budućnost Volija.

Konačno, “plavi” finiširaju period treninga u specifičnom periodu, kada su radili bez rezultatskog motiva, nakon definitivnog prekida sezone u ABA ligi i domaćoj Erste ligi…

“Utisak svih u klubu, igrača i trenera je da je ovaj period rada bio izuzetno koristan i dobro odrađen. Vjerujem da će se ispostaviti kao izuzetno koristan i za tim i individualno za same igrače. Svi su iskazali izuzetan motiv i pristup u radu nakon duge pauze tokom pandemije i možemo samo biti zadovoljni”, zaključio je Gavrilo Pajović.

Okosnicu prvog tima činiće deset domaćih igrača, a od stranaca trenutno je angažovan bek Rašad Von, Amerikanac sa bogatim NBA iskustvom i bivši igrač Igokee u ABA ligi.

Send this to a friend