Košarka

Budućnost predstavila Džikića: Cilj je opstanak

Aleksandar Džikić (Foto: Miloš Prodanović)

Aleksandar Džikić zvanično je predstavljan kao novi trener Budućnost VOLI-ja.

Srpski stručnjak je s klubom iz Njegoševog parka potpisao ugovor na dvije godine, a u prvom obraćanju crnogorskim medijima kazao je da Budućnost i on imaju iste poglede o radu.

“Imamo iste poglede o radu ozbiljnog kluba, zato je došlo do saradnje. Pokušaćemo da budemo sredina za igrače da idu naprijed. Težićemo da imamo što veći broj domaćih igrača”, rekao je Džikić.

Danilo Nikolić je prvo pojačanje Budućnosti za narednu sezonu, dok je Nikola Ivanović dogovorio sve uslove, ali trenutno AEK koči realizaciju.

“Tražićemo stranca spolja i na poziciji pet, u zavisnosti od realizacije pregovora s ovim igračima”, naglasio je Džikić.

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan izjavio je da je klubu potreban kontinuitet, a da će sa Džikićem to i dobiti.

Bokan (Foto: Miloš Prodanović)

“Tu prije svega mislim u radu sa mlađim kategorijama. Pokušaćemo da stvorimo tim sa deset domaćih igrača i njima damo prostor. Cilj je opstanak, a ne plasman među četiri”, izjavio je Bokan.

Džikić je trenersku karijeru započeo je 1994. godine, kao asistent u Beovuku, gdje je tri sezone kasnije postao i glavni trener.

Zatim je ponovo radio kao asistent i to šest godina u Partizanu te dvije godine u Minesota Timbervulvsima, poslije čega je samostalno radio u Olimpiji, Krki, Lijetuvos ritasu, kao i reprezentaciji Makedonije.

Osim Džikića u redove podgoričkog kluba stižu dvojica ljudi sa kojima je on sarađivao i ranije pomoćni trener Srđan Flajs koji je donedavno bio u Mega Leksu, kao i kondicioni trener Mladen Mihajlović, bivši član stručnog štaba Partizana. Takođe, Đaletić će ostati u ekipi.

Send this to a friend