Košarka

Budućnost u Draženovom domu brani prvo mjesto

foto: FMP

Velika pobjeda u srijedu veče protiv Lietkabelisa i plasman u Top 16 fazu Evrokupa je već arhiviran, vremena za slavlje apsolutne nema i svako opuštanje može biti kobno. Pred njima je posljednji meč u 2017. godini i to na gostujućem terenu košarkaši Budućnost Volija večeras (21h) igraju protiv Cibone u okviru 14. kola ABA lige.

Već u četvrtak Aleksandar Džikić i njegovi saradnici krenuli su sa treninzima i analiziranjem hrvatskog velikana, a uz to su igračima morali izbiti iz glave trijumf u evropskom takmičenju. Nakon poraza od Zadra prije dva kola “plavi” su odlično odreagovali i laganom pobjedom protiv Igokee u prethodnoj rundi nastavili trku sa Crvenom zvezdom za prvo mjesto pred početak plej-ofa.

“Cibona je ekipa protiv koje moramo da damo 100 odsto svojih mogućnosti kako bi slavili. Posao neće biti nimalo lako, moramo biti koncentrisani, ali idemo na pobjedu u Zagrebu”, jasno je poručio Danilo Nikolić u razgovoru za Dnevne novine.

Ekipa iz Zagreba je nakon lošeg perioda i promjene trenera (Ante Nazor zamijenio Slobodana Subotića) počela da igra odlično, stigao je i Branko Ratkovica i sada sa još četiri ekipe dijele četvrto mjesto sa šest pobjeda i sedam poraza. Ono što će u januaru predstavljati potencijalne probleme podgoričkoj četi je paklen raspored. Već trećeg u “Moraču” stiže Lokomotiva na otvaranju Top 16 faze, a pet dana nakon toga na istom mjestu protivnik je Crvene zvezda. Međutim, u redovima Budućnosti ne razmišljaju o tome.

“Profesionalci smo i moramo da idemo iz meča u meč. Nema razmišljanja o Evrokupu dok ne završimo ovaj meč. To jednostavno mora tako u ovako teškom rasporedu” rekao je Nikolić koji se osvrnuo na lični učinak.

“Moja trenutna forma nije na nivou na kom bi trebalo da bude. Međutim, pokušavam da se vratim, prvo kroz treninge pa i kroz utakmice. Siguran sam da ću već kroz naredne utakmice biti sve bolji i bolji”, dodao je Zoran Nikolić.

Send this to a friend