Košarka Prvo kolo Evrokupa

Budućnost Voli odlično počela, pa izgubila u Malagi

foto: eurocupbasketball.com

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su na gostovanju Unikahi 83:70 u prvom kolu Evrokupa.

Odlično su “plavi” započeli meč u Malagi, a tim su očekivano vodili Bamfort i Kobs. Serijom 12:0 Budućnost je povela 21:14, da bi uvodni dio utakmice završila sa prednošću 25:18.

Proradio je šut za tri poena Unikahe u drugoj četvrtini, prije svega Adamsa, a kao rezultat takve igre stigao je preokret, 48:42 na poluvremenu.

Adams je bio pokretač domaćeg tima i u trećoj četvrtini, pogodio je dvije trojke za 58:47 i tada je nagovijestio trijumf favorizovanog sastava iz Malage.

Budućnost je posljednji voz večeras pokušala da uhvati trojkom Danila Nikolića za 69:62, da bi onda uslijedila serija Unikahe 12:0 i sve je odlučeno.

Skot Bamfort je ubacio 19 poena, uz šest skokova, a dvocifren učinak imao je još samo Džastin Kobs sa 16 koševa, četiri uhvaćene lopte i šest asistencija. U domaćem sastavu 19 poena Heruna, a 15 Adamsa, koji je pogodio pet trojki.

Budućnost Voli će za sedam dana dočekati Trento, u drugom kolu Evrokupa.

Prije te utakmice “plave” očekuje prvi meč nove sezone ABA lige, u nedjelju od 18 sati protiv Zadra, takođe u “Morači”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
2006
Gost
2006

Budućnost će, izgleda, bit taman ka i prošle gidine. Liše rijetkih pojedinaca, igraju ka rekreativci. A kunu se da će “ostavit srce na teren”. U Podgorici im je banja – klima odlična, more blizu, mirni su i bezbjedni, tapšu ih po ramenima i niko, pa ni novinari, da im skrene pažnju da se profesionalci ne ponašaju tako. Pogotovo ne za… Više »

Migo
Gost
Migo

Proble je zna se ko – gazda!! Jeli vam S. Pesic rekao na konferenciji za stampu kad je Dzikic smijenjen da je to sramota, koliko godina je Buducnost cekala Evroligu a Dzikic smjenjen nakon 2 poraza i da se to ne radi… To vam kaze trener koji je osvojio svjetsko zlato!! Jeli vam rekao trener Aco Petrovic (Drazenov brat) da… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Momci glavu gore
Vise energije zara borbenosti
I bice bolje
Sigurno

lokal
Gost
lokal

Izgleda da, kao prvo, svi moramo prihvatiti cinjenicu da su domaci igraci nedovoljno kvalitetni za veci rang takmicenja… i ABA 1 je za njih prejaka, bojim se… sta je tu je, naviknimo se na prosjek a igrace ne treba praviti kroz novinske izvjestaje velikim zvjezdama..suvi prosjek

Prc CG
Gost
Prc CG

Ali je izgubila 😂😂😂😂😂😂😂 zalud vam nešto je dobro 😂😂😂😂😂🤣počela😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Veci problem od poraza je prazan hod u pojedinim periodima utakmice, kad protivnik i napravi dvocifrenu seriju, i onda se tesko vratit..To se ne smije desavat ubuduce..Nesto slicno ka prosle sezone u euroleague..A momci treba da budu jos agresivniji u odbranu, i da domaci igraci budu konkretniji u napadu i bice to odlican tim..Sezona je tek pocela i zato puna… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ne valja:Radonjić,Jovović,Pavićević,Šćepanović odu van Budućnosti postižu vrhunske rezultate.Nešto neštima nije struka u pitanju.

Vlado
Gost
Vlado

Treba vratiti one crnce iz prošle sezone

Da, da...
Gost
Da, da...

A nemo’, kumim te kapom. Onakvija malo đe ima.

Delboj
Gost
Delboj

Gledam nesto u zadnje vrijeme Partizan i Buducnost. Partizan tokom 40 minuta ima mnogo vise energije nego mi, konstantno vrsi pritisak, cak i do 6,7 puta u serijama dok ne slomi ili izmori protivnika. Buducnost to uradi tek jednom ili dva puta u toku utakmice. Mnogo je manje energije i zato se protivnik uvijek vrati u igru.

Da, da...
Gost
Da, da...

Ma ovđe im je banja. Kako god igrali tapšu ih po ramenima. Od uprave, preko navijača, do novinara.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

izadji mala

Gile
Gost
Gile

Ćuti tu srbijanac

Jednoruki Krsti
Gost
Jednoruki Krsti

Izađi mala,izađi mala😂😂😂😂😂😂

hahahahaa
Gost
hahahahaa

Izađi mala, izađi mala, ali sa Kosova, hahahahahahahahahahahha

Dragan
Gost
Dragan

Od kad je poceo ovaj Grgur da komentarise Buducnost i Reprezentaciju crno nam se pise.

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

A ga čujem,znam da nemam što gledat…

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ovo je bilo gostovanje prvom favoritu grupe i to odma na početku takmičenja. Vratiće se ekipi samopouzdanje sa pobjedama protiv Trenta i Zadra u PG. Dobro je da nije neki poraz sa razlikom kao protiv CedOlimpije. Mnogo solidnija partija. Protiv ove Unikahe Zvezda prošle sezone nije imala promil šanse u Španiji.

širun
Gost
širun

Prošle godine mnogo jača igrački Unikaha.

Gug
Gost
Gug

Subotic je predugo bio van Evrope….

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Malaga na vrh gasa lagano. Losi smo beka, krila nemamo po hitno 3 igraca dovesti

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Steta ove 3 cetvrtine smo trebali bolje da odigram nego smo od 33-31 jurili minus od 2. do 17 razlike

mislim da se nocas neki igraci puno daju minutaza a nijesu pokazali gotovo nista

Mne10
Gost
Mne10

Losa odbrana,i boli kolko su pojedini igraci van forme

Maestro
Gost
Maestro

Ja sam zadovoljan viđenim uprkos porazu. U svakom slučaju, mnogo bolja partija nego protiv Cedevite. Unikaha važi za drugog favorita Eurokupa, a mi izgleda još nedovoljno posloženi da bi rješavali ovakav meč. Hasan Martin stvarno zna da zatvori reket. Iznenadi me ponekad Cobbs sa izgubljenom loptom. Ali biće to dobro. Moraju ovi stranci malo da osjete Moraču, pa će onda… Više »

Jfk
Gost
Jfk

Koji Hasan? Prosjek goli…

Send this to a friend