Košarka Podgoričani bolji od mornara u finalnom meču

Budućnost Voli pobjednik Kupa Crne Gore

Košarkaši Budućnosti Voli 13. put u klupskoj istoriji pobjednici su Kupa Crne Gore.

Podgoričani su u finalnom meču, u SC Topolica, nadjačali Mornar sa 92:83.

Aktuelni prvak je zasluženo došao do trijumfa, iako su izabranici Mihaila Pavićevića u trećoj dionici nadoknadili 15 poena zaostatka i poveli 59:55.

Prvi dio susreta, koji je Budućnost dobila 41:32, obilježilo je isključenje Radoja Vujoševića sa jedne i Šona Kilpatrika sa druge strane.

Kada su početkom trećeg kvartala Podgoričani poveli sa 51:36 izgledalo je da će izostati zanimljiva završnica. Ipak, iako oslabljeni neigranjem povrijeđenog Uroša Lukovića, Mornar je na krilima Milka Bjelica uspio da uhvati priključak i serijom 20:4 prvi put povede.

Budućnost je brzo odbila taj nalet Mornara, vratila prednost i u finišu utakmice, zahvaljujući trojkama Bamforta i Nikolića, prelomila duel u svoju korist.

U redovima pobjedničke ekipe istakao se Džastin Kobs sa 21 poenom, po 14 su dodali Petar Popović i Suad Šehović.

Kod Mornara, koji je peti put poražen u finalima Kupa, 25 pogodaka Džejkoba Pulena, 18 Bjelice.

Tok utakmice:

Kraj – 92:83 za Budućnost.

40.minut – Mornar ne koristi napad pri vođstvu Budućnosti 88:83. Suad Šehović ide na liniju za slobodna bacanja.

38.minut – Bamfort je pogodio dvije važne trojke, a stiže i koš Kobsa. Podgoričani pred sam finiš vode sa 88:79. Tajm aut Pavićevića.

36.minut – Nikolić pogađa trojku za 80:72, ali na drugoj strani sa pet vezanih poena uzvraća Nidam.

34.minut – Budućnost održava minimalnu prednost. Martin je pogodio za 73:70, a potom morao da izađe iz igre zbog pete lične greške.

III četvrtina – Za nama je fantastičnih i vrlo uzbudljivih deset minuta. Mornar je načinio preokret nakon serije 20:4, ali uoči posljednje dionice Budućnost vodi sa 65:62. Pulen najefikasniji sa 23 poena, Bjelica ima 18, a Nidam 10. Kobs predvodi Podgoričane sa 15, Popović je dodao 12.

29.minut – Preokret. Kobsu je ispala lopta, Pulen to kažnjava. Plej Mornara je potom pogodio i trojku za 59:55.

28.minut – Mornar se dodatno približio. Sada je 53:52 za Budućnost. Po četiri lične greške imaju Bjelica na jednoj i Martin na drugoj strani,

26.minut – Bjelica se razigrao, stiže njegova trojka za svega šest poena zaostatka domaće ekipe. Mijović traži minut odmora pri rezultatu 53:47 za “plave”.

25.minut – Vraća se Mornar u meč nakon serije 8:0…

23.minut – Trojkom Popovića, Budućnost dolazi do rekordnih +15 (51:36).

Poluvrijeme – Budućnost na sredini meča vodi 41:32. Zanimljiva završnica drugog kvarta. Pulen je bio polovičan sa linije bacanja, Pavić je došao do ofanzivnog skoka i odmah, iz okreta šutirao za tri poena i promašio. Uslijedila je kontra Podgoričana i trojka Popovića uz zvuk sirene. Pulen predvodi Mornar sa 16 poena, na drugoj strani Kobs 11.

19.minut – Trojka Popovića, Budućnost i dalje ima lijepu prednost (38:28).

18.minut – Barani slabo izvode penale, slično kao i protiv Crvene zvezde u nedavnom meču ABA lige. Poslije solo prodora Herisa, domaći su na minus sedam (26:33).

16.minut – Male čarke na terenu. Nakon borbe za loptu Kobsa i Vujoševića došlo je i do međusobnog koškanja. Arbitri su pogledali snimak i odlučili da isključe Kilpatrika i Vujoševića. Kilpatrik je prethodno odgurnuo Vranješa.

14.minut – Barani su brzo ispunili bonus u ovoj dionici, Bamfort sa linije bacanja pogađa za 29:19.

I četvrtina – Budućnost vodi 24:14 nakon deset minuta igre. Puleni Petra Mijovića zasluženo vode, koriste prednost u reketu preko Martina i Ilića, a evidentno je da Mornaru nedostaje povrijeđeni Luković. Najefikasniji akter dosadašnjeg toka je Kilpatrik sa sedam poena.

8.minut – Imao je šansu Mornar da brzo uhvati priključak, ali Barane zasad ne služi šut za tri poena. Nakon koša Kilpatrika, šampion vodi 16:9.

4.minut – Ilić u kontri zakucava i donosi dvocifrenu prednost Budućnosti (12:2). Tajm-aut zove Pavićević.

3.minut – Podgoričani su bolje otvorili meč i vode 7:0. Šehović je pogodio trojku uz faul, ali i promašio dodatno bacanje. Upisali su se još Kilpatrik i Martin.

Najava utakmice:

ABA ligaši opravdali su ulogu favorita protiv članova iz drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja – Mornar je to učinio lagano, pošto je rezultatom 90:53 slomio otpor Sutjeske.

Budućnost Voli, sa druge strane, gubila je 18 poena razlike od Lovćen Bemaksa, ali je našla način da preokrene i slavi sa 71:68.

Podgoričani brane trofej osvojen prošle sezone.

Najbolji crnogorski timovi su u tekućoj sezoni odmjerili snage u ABA ligi, a taj susret, poslije dva produžetka, pripao je Podgoričanima 95:92.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo šakal
Gost
Dejo šakal

Moj drug pavic mirkovic je dobro igrao košarku da mu ovaj dečko nije sin. Pavic ima evropsku medalju.

Dejo šakal
Gost
Dejo šakal

Pročitao sam 55 strana iz dva odlomka na internet za dva sata ko će čitati knjige teško brate. Lake knjige čitam. Naručio sam dva ferarija california crveni za mene žuti za očuha. I tražio sam da se napravi još jedan stadion sa tartan stazom u ovo mjesto za nas odrasle.

Catania
Gost
Catania

Iako sam navijao za Mornar veceras je buducnost zasluzeno dobio i zato im cestitam.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Dvije ekipe sa najboljom igrom u ABA, Partizan i Budućnost.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Reko ja kulirala Budućnost protiv Mornara, a sad pokazala koliko je sati.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Pardon kulirala protiv Lovćena u polufinalu.

Bar
Gost
Bar

Varvari navijaci hahahahah vidjeh nocas eer

1918.
Gost
1918.

Teke dobiste po njokalici!

Ime
Gost
Ime

Pavicu i Vujosevicu nije mjesto na terenu.

Maestro
Gost
Maestro

Vujošević je okej lik. Iskreno, ono nije bilo za isključujuću grešku, ni Vujoševića, ni Kilpatrika, već za obostranu tehničku…

Daka
Gost
Daka

Loša utakmica

Maestro
Gost
Maestro

Ovome Kilpatriku se treba zahvaliti.. ne razumijem zbog čega on ima rezervisano mjesto u prvoj postavi. Mislim da prethodnih 10 utakmica nije imao preko 10 poena. Zašto se Bamfortu ne da više prostora?

Dusan
Gost
Dusan

Ovi sto bjehu za zvezdu protiv Mornara a sad ga bodre 🤣🤣 veliko postovanje za Barane ali Buducnost je najbolja a covke da kuka kod marica 😄😄😄😄😄😄😄😂😂😂😂😂😂😃😃😃😀😀😀😀😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Da ne prenosi utakmicu drvo iz zadruge

Crni
Gost
Crni

Idemo Mornar

Alojzije
Gost
Alojzije

Sudija Koljenšić-Čovićevac čuda radi.

Dejo šakal
Gost
Dejo šakal

Zeznuo sam ja stepinca.

Send this to a friend