Košarka Evrokup

Budućnost Voli sa dosta motiva gostuje Oldenburgu

foto: KK Budućnost Voli

Petar Mijović kaže da Budućnost Voli ima motiv da pobijedi Oldenburg, iako pobjeda možda ne bude dovoljna za drugu fazu Evrokupa.

Plavo-bijeli su vezali tri trijumfa na evrosceni, ali pored trijumfa nad Oldenburgom, za plasman u nokaut fazu potrebno je da se poklope ostali rezultati.

O tome Podgoričani ne razmišljaju.

“Nastavljamo ritam od dvije utakmice nedeljno. Sledeći protivnik je Oldenburg, ekipa koja nas je u tvrdom i neizvjesnom meču savladala u Podgorici, u prvom dijelu Evrokupa i sa tim porazom smo značajno umanjili šanse za prolazak u drugi krug. Međutim sa tri vezane pobjede, iako stvari ne zavise od nas, i dalje imamo takmičarski motiv, ukoliko se određeni rezultati poklope naša pobjeda bi mogla da nas odvede u drugi krug. Dolazimo iz poraza koji nam je teško pao zbog načina na koji smo odigrali utakmicu gdje smo odstupili od čvrstine i koncentracije koja nam je u prethodnom periodu bila jedna od ključnih faktora za rezultat koji smo pravili.” kazao je Mijović.

Oldenburg je u neizvjesnoj završnici dobio prvi meč u Morači, a obezbijedio je prolazak dalje nešto ranije.

“Očekuje nas jedan vrlo težak meč u Oldenburgu protiv ekipe koja je loše krenula grupnu fazu Evrokupa. Na početku su imali 3 poraza da bi onda vezali 5 pobjeda za redom. Igraju jako dobro kod kuće ali mi idemo u goste da pobijedimo. Iako su nam znatno manje šanse za prolazak dalje, dok postoji teoretska šansa da prođemo daćemo sve od sebe i idemo sa jasnim ciljem da dobijemo utakmicu. ” poručio je centar Zoran Nikolić.

Najbolji poenter Oldenburga je centar Mahalbašić, dok je vođa na terenu plejmejker Brejdon Hobs. Najiskusniji u ekipi je svakako Riki Polding i od njega prijeti najveća opasnost u šutu sa distance.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Jedino sto nam igra je da Arka dobije Galatu u goste sto ce doci jako tesko. Unikaha bi realno trebala da dobije Trento, a mi Oldenburg.

Send this to a friend