Košarka

Cedevita sve jača

Cedevita je jedan od najaktivnijih klubova u prelaznom roku i čini se da su Zagrepčani riješeni da osvoje ABA ligu.

Hrvatski prvak se ne zaustavlja sa pojačanjima, a novi igrači “vitamina” su Džastin Kobs, američki bek koji je došao iz Le Mana, te brazilski centar Augusto Lima, doskorašnji igrač Mursije.

Kobs je prošle sezone bio najbolji strijelac i asistent ekipe Le Mana, koja je osvojila titulu prvaka Francuske. Tamo je bilježio 13,9 poena i 5,8 asistencija po utakmici.

Lima je od januara 2016. bio pod ugovorom sa Real Madridom, ali je za “kraljeviće” igrao samo prvih šest mjeseci. Sezonu 2016/17 proveo je na pozajmici u Žalgirisu, da bi tokom prethodnih deset mjeseci promijenio čak tri kluba – Bešiktaš, kineski Ksinđang i špansku Mursiju.

Prije njih dvojice u Zagreb su stigli Džoš Maget, Toni Vitali, Vitor Benite, Eldžin Kuk i Tajler Vajdeman, te hrvatski igrači Domagoj Bošnjak i Andrija Ćorić.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milek
Gost
Milek

Trebalo bi poraditi na dovodjenju trenera jer to će biti neophodno posle par odigranih utakmica, jer po mom mišljenju Džikić nema šampionskih kapaciteta, što se vidjelo protiv Mornara. Bez pruženog otpora izgubljena titula

No1
Gost
No1

Mora Buducnost normalnog centra dovest

anonymous
Gost
anonymous

Bice odlicna ABA liga ove godine! Super!

Send this to a friend