Košarka

Čeka sa Bošin nasljednik: Dejo, Duško ili neko treći?

“Želja postoji, ali iskreno dao bih ovo Deju Radonjiću ili Dušku Ivanoviću. Mogli bi bolje, mlađi su, jači, treba sve ovo životom izgurati”, rekao je Boša Tanjević novinarima nakon povratka iz Istanbula.

I potpuno je normalno da legendarni stručnjak predloži njih dvojicu jer su oni najboljje što Crna Gora ima. A, još jedna stvar koja može biti odlučujuća je ta što su obojica trenutno bez kluba.

Bivši strateg Crvene zvezde je već sjedio na klupi reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2011. godine, ali od tada je stekao reputaciju jednog od najboljih mladih stručnjaka na Starom kontinentu.

Ivanović se godinama nalazi u vrhu, prošle sezone je donio Himkiju Evroligu, ali je ipak napustio Moskvu. Njegovo ime je uvijek među prvima kada se priča o klupi “crvenih”, a sada bi moglo doći do saradnje.

Ono što može biti problem čelnicima KSCG su ambicije i planovi ove dvojice stručnjaka, jer želja nije sporna.

Sve u svemu, rješenje se mora naći u najkraćem roku, jer već za dva mjeseca naše najbolje košarkaške očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorki
Gost
Gorki

Šofra za selektora!

Betoven
Gost
Betoven

Najbolje je da bude Crnogorac ako je moguće. Stranac samo u nuždi, ako nema bolje domaće rješenje. Mislim da bi Duško Ivanović bio najbolje rješenje. Radonjić je to već radio i neka prodje još malo vremena. Osim toga neka ode u inostranstvo i uzme nešto para. Duško je tu fazu prošao.

Буцко
Gost
Буцко

Далеко од тога да су Радоњић и Ивановић лоши, али зашто је императив да селектор буде Црногорац?! Рецимо, најбоља игра у фудбалу је била са Цицом Крањчаром и сада са Тумбом. Ето Словенце води Кокошков и ено их у финалу. На овом првенству Пољаке и Њемце води Американац, Мађаре опет Србин, Грузијце Грк, Чехе Израелац итд. Можда је због језика… Više »

Send this to a friend