Košarka

Čeka se reakcija

Budućnost Bemaxa prije dvije sedmice poražene su nakon skoro dvije godine u Podgorici, čime su otežale put ka fajnalforu regionalnog takmičenja. Večeras od 19 časova, “vučice” će u dvorani sportskokulturnog centra Univerziteta Crne Gore ugostiti Crvenu zvezdu u derbiju 13. kola, u koj em će tražiti reakciju i napraviti važan iskorak ka završnom turniru. Baš kao i protiv bugarske ekipe Beroe, jasno je da duel sa Beograđankama nije presudan, jer pobjedom šampion neće biti siguran učesnik završnice, dok porazom protiv ekipe koja je već sigurna da će se boriti za titulu, ne gubi previše jer svakako će preostali mečevi u Podgorici (protiv Montane i Celja) biti mečevi odluke…

“Uradićemo sve da protiv Crvene zvezde odigramo dobar meč i revanširamo joj se za poraz u Beogradu” kazao je trener Goran Bošković.

Iako duel nije sa epitetom “biti ili ne biti, Bošković želi da vidi reakciju tima nakon poraza pred svojim navijačima u prošlom kolu.

“Imamo dosta zdravstvenih i problema sa povredama. Pokušaćemo da se maksimalno spremimo i revanširamo Crvenoj zvezdi za poraz u prvom dijelu. To je odlična ekipa, kojadugo igra zajedno, tri-četiri godine nastupa u WABA ligi. Relativno je mlada ekipa, ali nije neiskusna. To potvrđuju i njihovi rezultati u dosadašnjem periodu”, rekao je Bošković.

Kadrovski problem

Iako je Zvezda gotovo sigurna na završnom turniru, Bošković poziva na oprez, ali ono što ga brine jesu brojni kadrovski problemi.

“Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Neizvjestan je nastup Nikoline Babić, jer je bolesna i ne trenira već dva dana. Tamara Kapor je imala problema sa lomom nosa i virusom, kao i NikolinaDžebo. U situaciji smo da kada bi trebali da se uigravamo, mi nemamo kontinuitet dobrog treninga, jer nam uvijek poneko fali. Nikako ne možemo da duži period imamo sve igračice na treningu, da se povežemo i ispratimo sve situacije. Moramo da se ponavljamo i to nas usporava”, rekao je Bošković.

Vjera u pobjedu

Iako je slomila nos, a zatim imala zdravstvenih problema, Tamara Kapor biće u timu.

“Crvena zvezda je u prošlom kolu doživjela prvi poraz ove sezone. To dovoljno govori o njenom kvalitetu. To je mlad tim, koji je nekoliko godina na okupu. Potrudićemo se da u meč uđemo što bolje, ispoštujemo sve što smo dogovarali posljednjih desetak dana. Nadam se da i rezultat neće izostati”, kazala je Kapor.

Beogradski tim prvi duel dobio je 61:51, a u dosadašnjem diijelu takmičenja ima sedam pobjeda i poraz. Regionalni šampion poslije devet odigranih mečeva ima skor od pet pobjeda i četiri poraza.

“Crvena zvezda je kvalitetna ekipa. Za nas je važno da od početka uđemo u meč agresivno i koncentrisano, da nametnemo svoj stil igre i svoj tempo. Nadam se i vjerujem u pozitivan rezultat”, kazala je Anđelika Mitrašinović.

Send this to a friend