Košarka

Čestitke povodom plasmana na Mundobasket: Ponosna je Crna Gora!

Povodom plasmana Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u košarci u Kini, prvi put u istoriji, stižu čestitke sa najviših adresa.

<<<San je java, CRNA GORA ide na Mundobasket!<<<

“Najveći uspjeh crnogorske košarke… Za nas ste već prvaci svijeta! Čestitam košarkašima i stručnom timu. Ponosna je Crna Gora”, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da su košarkaši ostvarili san mnogih generacija, a za svoju zemlju su doprinijeli stvaranju mozaika međunarodnih sportskih i drugih uspjeha.

“Sa nestrpljenjem očekujemo početak Mundobasketa, uvjereni da ćete kao i do sada, na ponos cijele nacije, pružiti svoj maksimum”, kazao je Brajović.

Ministar sporta Nikola Janović istakao je da su košarkaši cijelu naciju učinili ponosnom jer su, po prvi put u istoriji, postigli uspjeh koji otvara vrata našoj zemlji ka svjetskoj košarkaškoj sceni.

“Ljubav prema reprezentaciji, koju ste pokazali kroz istrajnost, borbe”nost i požrtvovanost u kvalifikacionom ciklusu, garant su da ćete nas dostojno i uzorno reprezentovati i na prestižnom takmičenju u Kini“, saopštio je Janović, ističući da, kao i do sada, računaju na čvrstu podršku Vlade i resornog ministarstva.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić u čestitci je istakao da su košarkaši, sjajnim igrama koje su krunisane istorijskim rezultatom i plasmanom na najveću svjetsku košarkašku smotru ispunili ste ponosom i zadivoljstvom sve građane Crne Gore.

“Mala Crna Gora je još jednom pokazala da je velika kad je najteže. Vi ste pokazali kako se voli Crna Gora i kako se daje i posljednji atom snage za uspjehe crnogorskog tima. Hvala momcima na ogromnom trudu a cijela Crna Gora će biti uz njih i u
Kini da zajedno slavimo nove pobjede”, naveo je Krivokapić.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović istakao je zadivljujući uspjeh i istorijsku pobjedu crnogorskih košarkaša.

“Čestitke za ogromno postignuće i rezultat upućujemo i stručnom štabu i Košarkaškom savezu Crne Gore ali i svim navijačima i građanima koji su sa ushićenjem pratili ovaj istorijski meč. Plasman na Svjetsko prvenstvo u košarci u Kini, nakon pobjede nad Letonijom, istorijski je uspjeh i naši sjajni momci zaslužili su svaku podršku, bodrenje i dalji napredak uz svesrdno zalaganje svih u Crnoj Gori. Želimo im i dalje velike uspjehe na tom putu”, kazao je Popović.

I Košarkaški klub Budućnost Voli čestitao je reprezentaciji na istorijskom uspjehu.

“Svaka čast na lavovskoj borbi tokom kvallifikacija i srećno”, poručili su oni.

I američka ambasadorka čestitala je na istorijskom uspjehu.

🇲🇪🏀Glavni grad čestita košarkašima seniorske reprezentacije, stručnom štabu i rukovodstvu Košarkaškog saveza Crne Gore na istorijskom uspjehu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kini.👏🏀 #Mundobasket #montenegro #podgorica #GlavniGradPodgorica

Posted by Glavni grad Podgorica on Monday, February 25, 2019

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

OVI NAŠI CRNOGORSKI CRNCI SU SUPER,NAJBOLJI NA SVIJETU.

MNE TIm
Gost
MNE TIm

AHhahahhah ruske lizalice na aparatima :DDDDDDDDDDDD

Realno
Gost
Realno

Greote da bolje ekipe ne odu zbog glupih fiba pravila

Navijač
Gost
Navijač

Greote za tebe što moraš to da trpiš, jado jadni.

MNE TIm
Gost
MNE TIm

Aj placi malo mutantu seljacki.

Baki
Gost
Baki

Srecom!

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

svi smo ponosni😁😁😁👏👏👏

Daka
Gost
Daka

Sad će Dritan i Aleksa da čestitaju 😂😂😂

Danko
Gost
Danko

I onaj iz tzv . crnogorske!!!

Send this to a friend