Košarka

Čović: Čemu služi ABA liga?

Foto: Printscreen YouTube

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, nije sumnjao da će taj tim i sljedeće sezone igrati u Evroligu, ali mu nije jasno zbog čega postoji ABA liga ukoliko ne vodi šampiona u to takmičenje.

“Ja sam sto odsto bio ubijeđen da Crvena zvezda neće imati probleme oko učešća u najjačem takmičenju. Samo su izvjesne neoprezne izjave dovele do toga da se naprave neke priče u pojedinim medijima. A što se tiče pomenutih brojeva, odnosno uplate 250.000 plus 750.000 eura, možda je u izvjesnom smislu neuobičajeno, pa ćemo oko toga još da vidimo”, rekao je Čović za “Sport Klub” i dodao:

“Otvara se pitanje perspektive regionalnog takmičenja, a nekada smo imali trosezonski ugovor sa Evroligom. Imao sam dogovor sa Žordijem Bertomeuom, tadašnjim prvim čovjekom Evrolige, koji je obezbjeđivao prvaku regije prolaz u elitu, a drugom i trećem, učešće u Evrokupu. Trebalo bi da već sada počnemo da razmišljamo o evroligaškoj budućnosti, odnosno određenim najavama. Počev od klubova akcionara, A i B licencama, na koji vremenski period… U ovom trenutku na pomenuta i slična pitanja, ne mogu da odgovorim.”

Potom se osvrnuo na regionalno takmičenje.

“Morali bismo da uskoro stavimo na sto i analiziramo nešto što se nameće – čemu služi ABA, ako šampiona direktno ne vodi u Evroligu, a ni klubovi ne zarađuju od te lige. Ipak, ne želim ništa da prejudiciram, lično sam raspoložen za regionalno takmičenje, ali… Ne zaboravite, mi smo u Srbiji uspjeli da animiramo pojedine centre, mogli bi relativno brzo da napravimo našu, srpsku, pristojnu ligu od 10 do 14 klubova. Trebalo bi da svi mi, koji smo u košarkaškom sportu, razmišljamo kao ozbiljni ljudi i, na vrijeme. Da budemo korak ispred rivala, da se sportsko – takmičarski izrazim”, zaključio je Čović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Srećno vrijeme
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srećno vrijeme
Gost
Srećno vrijeme

Kako bi to bilo lijepo. Taman igrajte sa partizanom 15 utakmica u sezoni,a ovamo ABA liga mirna,lijepa za gledanje bez ikakve tenzije koju vi pravite

Send this to a friend