Košarka Od 21. novembra

Crna Gora domaćin najvećeg regionalnog turnira u E- Sportu

Odlazeću godinu Crna Gora bi mogla ispratiti u velikom stilu – naša zemlja je od 21. novembra domaćin “Kodio Adria Gaming Tour”, najvećeg regionalnog “Counter Strike: Global Offensive” (CS:GO) turnura u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i partnera iz regiona, u kome učestvuje preko čak 150 timova

Iako je između poimanja sporta kao fizičke aktivnosti, do uvođenja pojma “elektronski sport” prošlo dosta vremena, danas, umjesto čuđenja šta je i kako se igra “elektronski sport”, Crna Gora je domaćin regionalnog esport turnira “Kodio Adria Gaming Tour”, u organizaciji Saveza Elektronskih Sportova Crne Gore (SESCG).

Na turniru “Counter Strike: Global Offensive” učestvuje preko čak 150 prijavljenih timova iz osam zemalja regiona – Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Kosovo i Albanija.

Iz Crne Gore za Play-Off fazu takmičenja izborile su se tri ekipe: Made in Montenegro, Perspektva i M4n1acs. Sve tri ekipe pokazale su kvalitet i veliki potencijal kroz kvalifikacioni period u veoma jakoj konkurenciji. Play-Off fazu takmičenja koja će se prenositi na Youtube Kanalu Saveza kao i na platformi Twitch.tv – Savez Elektronskih Sportova Crne Gore od 1. do 16. decembra, uz raspored mečeva istaknut na Toornament.com/SESCG, pratiće i obiman propratni sadržaj na Facebook stranici i Instagram stranici Saveza Elektronskih Sportova Crne Gore, uz brojne ocjene i komentare dnevnih zbivanja.

“Pripreme za organizaciju turnira su bile naporne, ali smo jako zadovoljni postignutim. Kroz savez se trudimo da postavimo Crnu Goru u središte velikih regionalnih dešavanja kad su u pitanju elektronski sportovi. Ovaj turnir je ujedno i najava osnivanja Adria Esport Asocijacije (AESA) i lige CS:GO Adria, koja će se moći pratiti putem platforme “twitch”, vodeće svjetske “live stream” platforme za gejmere i sam esport, ali i putem naših društvenih mreža i Youtube kanala”, saopštio je Filip Šoć, u ime SESCG.

Gaming kao sport sve više dobija na popularnosti u posljednjih 10-ak godina u svijetu, a novi svjetski trendovi su doveli do toga da se Crna Gora istakne na svjetskoj mapi esporta kroz aktivno učešće crnogorskih gejmera koji na svjetskim turnima ostvaruju rezulatate. UEFA je ove godine organizovala eprvenstvo u fudbalu i reprezentacija Crne Gore je osvojila je 9. mjesto.

“Gejming je zapravo sport. Kada smo u Crnoj Gori počeli tu priču prije sedam godina, sve je bilo daleko, ali već danas naši gejmeri imaju mogućnost da dođu do najjačih svjetskih timova, a među najboljim igračima na svijetu su već i neki iz Crne Gore i igraju za najbolje svjetske timove”, rekao je Šoć.

Mečeve možete pratiti uživo svakog dana od 18h na:

Platformi Twitch

Zvaničnom Youtube Kanalu SESCG

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SB 94
Gost
SB 94

Mnogo bitno…

Blender
Gost
Blender

E kad je ovo sport … 😣

Send this to a friend