Košarka

Crna Gora ide na megdan prvaku svijeta, Radović: Čeka nas agresivan protivnik, ali znam da možemo da pariramo

KSCG

Prvi put od septembra prošle godine, kada je ostavila odličan utisak na Svjetskom prvenstvu u Manili, okupila se muška košarkaška reprezentacija Crne Gore.

I opet je spremna da zablista, ovog puta u kvalifikacijama za Eurobasket, a prvi ispit je večeras od 19.30 časova kada izabranici Boška Radovića gostuju prvaku svijeta Njemačkoj.

Crna Gora je bez Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Nikole Ivanovića, ni Njemci nisu u najjačem sastavu, pa naša selekcija vidi šansu u Ludvigzburgu.

“Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nismo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i igračima i meni to više odgovara – da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju”, rekao je Radović.

“Iako možda nije u najboljem sastavu, čeka nas ozbiljan protivnik, selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka ozbiljna i agresivna ekipa u oba pravca. Zbog svega što sam naveo moraćemo puno da radimo kako bismo bili u utakmici 40 minuta”, istakao je Radović.

I Zoran Nikolić je svjestan kvaliteta Njemaca.

“Njemačka ima kvalitetnu ekipu, iako zbog objektivnih razloga ne može da bude u najjačem sastavu. Ima dosta evroligaških igrača, tako da moramo da budemo pažljivi. Moramo od starta da budemo fokusirani i veoma je bitno da smo u igri sve vrijeme, jer bismo na taj način imali šansu da ih iznenadimo. Od prvog minuta krećemo jako i vidjećemo šta će nam taj meč donijeti”, kazao je centar novosadske Vojvodine.

Pored Njemačke i Crne Gore, u grupi su još Švedska i Bugarska.

Šveđani su rival u nedjelju od 19 sati u “Morači”.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
VoziZvizdanPomoracZagorKošarkaš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvizdan
Gost
Zvizdan

Srecno

Pomorac
Gost
Pomorac

Srećno i hrabro momci!

Zagor
Gost
Zagor

Nakon utakmice “dali smo sve od sebe, borili se…” a narod “bravo momci, tako se gine za državu…”. Zar stvarno mislite da možete nešto uraditi?

Košarkaš
Gost
Košarkaš

Nema toga ko se ne može pobijediti u današnjoj košarci.Ajmo momci,samo muški,da ih dobijemo !

Vozi
Gost
Vozi

Jes…u pravu si

Basket
Gost
Basket

Ajmo momci,da ovo dobijemo !

Send this to a friend