Košarka

Crna Gora – Turska u Nikšiću

Crnogorski košarkaši će dočekati selekciju Turske u Nikšiću 2. decembra, u četvrtom meču grupe I kvalifikacija za Mundobasket u Kini, potvrdila je Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

Tako će jedan od potencijalno ključnih mečeva u borbi za prvi plasman na Svjetsko prvenstvo Crnogorci odigrati u dvorani u kojoj su ostvarili dvije pobjede ove godine, nad Bjelorusijom u junu i Ukrajinom u septembru. Ostalo je da FIBA potvrdi tačnu satnicu održavanja tog meča, u nedjelju 2. decembra.

Crna Gora će 29. novembra gostovati Letoniji u Rigi, a i taj meč je jasna šansa za trijumf, s obzirom na to da će protivnik biti oslabljen neigranjem gotovo svih zvijezda. Takođe, i Turci će nastupiti u znatno oslabljenom sastavu u odnosu na onaj koji je u Ankari pobijedio “crvene” u septembru.

“Izuzetno sam zadovoljan i zahvalan na podršci koju smo imali u Nikšiću u pobjedama, kako protiv Bjelorusije tako i protiv Ukrajine”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović u septembru.

Crna Gora će gotovo sigurno računati na skoro sve reprezentativce koji su igrali u septembarskim mečevima, za naredne duele sa Letonijom i Turskom. Ostaje da se vidi ko će od igrača Budućnost Volija dobiti dozvolu da nastupi za nacionalni tim. Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan krajem septembra je po tom pitanju najavio kompromis sa Košarkaškim savezom Crne Gore.

Sa druge strane, Letonci i Turci gotovo sigurno neće moći da računaju na bilo kog od evroligaških igrača, a sigurno ne na NBA zvijezde.

U grupi I Crna Gora je trenutno četvrta sa 12 bodova, poenom manje od Letonije i sa dva boda manje od Turske. Na Mundobasket u Kini plasiraće se tri najboljeplasirane selekcije iz grupe I.

Tags
Send this to a friend