Košarka UCG

Crnogorski profesori testirali ekipu Tonija Parkera i Zvezdana Mitrovića

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića obavili su u Kolašinu testiranje košarkaša Asvela, šampiona Francuske i budućeg  učesnika Evrolige.

Igračima su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

„Zahvaljujemo se Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje što nam je pomogao u detekciji trenutnog stanja naših košarkaša. Ovo će nam poslužiti u daljem programiranju treninga i praćenju efekata treninga u okviru pripremnog perioda“ istakao je Terens Parker, pomoćni trener Zvezdana Mitrovića u stručnom štabu Asvela.

Asvel boravi u Kolašinu u sklopu priprema za nastupajuću sezonu u kojoj ima visoko izražena očekivanja i potvrdu dosadašnjih uspjeha.

„Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerzitet Crne Gore će nastaviti da testira vrhunske sportiste, jer je to neophodan uslov u dijagnostici i kreiranju trenažnih procesa, a antropometrijske mjere su posebno važne kod košarkaša, uzevši u obzir da je to sport u kojem dominiraju visina i masa tijela, kao i motoričke sposobnosti kao što su snaga, brzina, agilnost“, rekao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje su realizovali, pored doc. dr Milovana Ljubojevića i dr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

Azurima su zahvalni sa UCG jer su uzorak ispitanika proširili sa tako atraktivnom ekipom i međnunarodno priznatom sportskom kolektivu.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peki
Gost
Peki

Crnogorski profesori😅😅😅😅😅

Maestro
Gost
Maestro

Pozdravite mi Edvina Džeksona, on mi je bio najmiliji igrač od prošle godine. On i Noris Kol!

Buba
Gost
Buba

Fakultet za sport jedna od najozbiljnijih institucija u zemlji, cestitke

Send this to a friend