Košarka

CSKA predao tron: Spanulis ponovo koban za “armejce”

foto: www.euroleague.net

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili su CSKA u prvom meču završnog turnira Evrolige 82:78 i u nedjelju će sa boljim iz duela Fenerbahče-Real igrati za trofej prvaka Starog kontinenta.

Sastav iz Pireja je ponovio uspjeh iz 2015., kada je takođe eliminisao ruskog giganta na startu finalnog turnira.

Branilac trofeja imao je prednost tokom većeg dijela meča, a pred odlazak na odmor bilo je 40:27, da bi potom primio dvije jeftine trojke i dozvolio Atinjanima da se vrate u meč.

Odlično je odigrao roviti Teodosić u prvom poluvremenu, terorisao odbranu Olimpijakosa, dok Vasilisa Spanulisa nije bilo nigdje na parketu, sve do posljednje četvrtine.

Tada je legendarni Bili postigao prve poene iz igre i ušao u pravi ritam, da bi potom bio jedan od najzaslužnijih za trijumf ekipe iz Pireja. Vezao je još dva pogotka, jednu sjajnu trojku, asistenciju za zakucavanje i opet bio najbolji kada se utakmica lomila.

Šansu da Moskovljanima donese finale propustio je Miloš Teodosić kod rezultata 79:77 za rivala, kada je 10 sekundi prije kraja promašio šut za tri poena.

Papanikolau je ubacio četiri trojke, ukupno 14 poena, isti broj koševa uknjižili su i Printezis i Spanulis, a uz takođe četiri dalekometna hica istakao se Mancaris sa 12 koševa.

Sa druge strane 23 poena Teodosića, 16 De Koloa, a 12 Džeksona.

U drugom polufinalu od 20.30 igraju Fenerbahče i Real.

Send this to a friend