Košarka Zoran Nikolić najvljuje uspješnu sezonu

Daleko ćemo dogurati

Zoran Nikolić, foto: KK Budućnost Voli

Kao dječak je otišao u Španiju gdje je igrao za slavni Huventud, a onda se 2016. godine vratio u domovinu. Potpisao je ugovor sa Budućnost Volijem, ali još uvijek nije pokazao sav svoj kvalitet. Međutim, ako je suditi po kontrolnim mečevima mogla bi ovo da bude sezona Zorana Nikolića.

Stameni Nikšićanin je bio jedan od najboljih igrača crnogorskog šampiona u pripremnom periodu. Protiv Kluža u Sarajevu je ubacio osam poena, a kada je protiv Mege u Podgorici upisao dabl-dabl od 20 poena i deset skokova činilo se da je trenutni bljesak. Međutim, 23-godišnji centar je u naredna dva meča protiv Mornara demonstrirao silu. U prvom meču 12 koševa, šest uhvaćenih lopti i pet rampi za potpunu nadmoć pod oba koša. A, u Baru 18 poena za šesti trijumf u pripremnom periodu.

Spremni smo

Zvanično, četa Slobodana Subotića novu sezonu počinje u petak u Zagrebu kada će igrati četvrtfinale Superkupa ABA lige. Do starta Evrokupa, pa ligaškog dijela regionalnog takmičenja ostala je “fina ruka”.

“Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme. Spremni dočekujemo početak sezone”, jasno je poručio Nikolić na početku razgovora za Dnevne novine.

Iako je bio jedan od glavnih igrača Zoran nije želio da priča puno o svojim partijama.

“Smatram da je ekipa odigrala dobro obje utakmice i drago mi je što sam pomogao i doprinio pobjedama”, istakao je Nikolić.

Skoro cijele pripreme novi trener je imao na raspolaganju kompletnu ekipu (osim reprezentativaca). To je mnogo značilo kako bi se svi navikli na novi sistem rada.

“Znači mnogo, naravno. Ekipa se od samog početka brže i lakše uigra i pripremi za sezonu. Olakšavajuća situacija je što smo imali samo tri reprezentativca koji su se odmah uklopili po dolasku”, rekao je Nikolić.

Najbitnije su pobjede

Prošle sezone “plavi” su mnogo mijenjali, a naš sagovornik je bio dio trampe sa Megom kada je Zoran otišao u Beograd, a u suprotnom pravcu krenuo Goga Bitadze. Nakon završetka ABA lige Nikolić se vratio u Podgoricu, a kako je istakao osjeća se ruka Subotića.

“Radi se jako, treninzi su veoma kvalitetni i u ekipi vlada sjajna atmosfera kao što se može primijetiti”, kazao je Nikolić koji je na pitanje Dnevnih novina da prokomentariše sjajne partije i koliko će mu značiti za dalje imao kratak odgovor.

“Najbitnije je da ekipa pobjeđuje”.

Mnogo znači rad sa Milojem

Prošlu sezonu Nikolić je počeo u Budućnosti, igrao je regionalno takmičenje i bio član tima u Evroligi, a onda se preselio u Megu. Možda nije bilo utakmica sa evropskim velikanima, ali je radio sa trenerom koji je specijalista za mlade igrače, a posebno centre Dejanom Milojevićem.

Takođe, Nikolić je tokom ljeta individualno radio sa trenerom Mege.

“Mnogo mi je značilo to iskustvo i rad sa Dekijem. Naučio sam i unaprijedio neke segmente koji su bitni za moj napredak”.

Koliko si se kao bolji igrač vratio u Budućnost?

“Ostavio bih to navijačima i poznavaocima košarke da sami prosude”, jasan je Nikolić.

U najjačem evropskom takmičenju Zoran je odigrao četiri utakmice, odnosno 31 i po minut, prije nego je otišao na pozajmicu. Međutim, nije mu krivo što nije imao priliku da igra Evroligu, iako je bio član ekipe koja je istu izborila.

“Odigrao sam par utakmica i nije mi krivo. Evroliga je jako lijepo iskustvo i nadam se da ću se opet takmičiti u njoj”, iskren je Nikolić.

Poslije Superkupa, slijedi povratak u Podgoricu i završna faza priprema. Prvi meč u novoj sezoni Budućnost će igrati 2. oktobra u Malagi protiv Unikahe na otvaranju Evrokupa.

“Imamo tim da iznenadimo mnoge ove godine. Imamo očekivanja i mislim da ćemo daleko dogurati u svim takmičenjima. Ići ćemo utakmicu po utakmicu sa jasnim ciljevima”, poentirao je Zoran Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Ocete ko prosle godine

....
Gost
....

Vud je strasno pojacanje

Send this to a friend