Košarka

Darušafaka nije na prošlogodišnjem nivou

Prvo gostovanje u Evroligi košarkaši Budućnost Volija će imati u Istanbulu, protiv Darušafake sa kojom su igrali četvrtfinale Evrokupa prošle sezone.

Međutim, mnogo toga se promijenilo u odnosu na te duele, naravno zbog odlaska trenera Dejvida Blata i glavnog igrača Skotija Vilbekina. Zbog toga glavno pitanje je koliko Dačka može bez njih dvojice?

“Nije to ekipa na istom nivou kao prošle godine, ali kao i svaki tim u Evroligi ne smije se potcijeniti. Imaju dobrih igrača, dosta stranaca. Odličnog plejmejkera Mekaluma, Savaš je dugogodišnji reprezentativac Turske, Dibler odličan šuter”, rekao nam je Vlado Šćepanović na startu njegove druge analize protivnika “plavih” za naš list.

Tim sa Bosfora je na otvaranju Evrolige izgubio od Reala u Madridu, dok je u nedjelju poražena od Efesa u turskom prvenstvu. I na oba meča vidjelo se da sve kreće od pomenutog Mekaluma.

“Imaju stabilnu ekipu i dosta toga zavisi od plejmejkera i šutera spolja. Zanis Pejners na četvorci ima odličnu ruku, pa šire odbranu. Sa tim strancima vole da igraju brzu košarku i u svim situacijama se dižu za tri poena. Mislim da je velika šansa Budućnosti u jednoj tvrđoj pozicionoj igri”, jasan je Šćepanović.

Blata je ovog ljeta na klupi zamijenio Ahmet Čaki koji nema veliko iskustvo na ovom ni vou. Upravo ta činjenica može biti prednost regionalnog šampiona.

“Nije isto kada je na klupi Blat i trener koji nije previše iskusan. Bitno je da Budućnost bude u igri tokom cijelog meča, jer onda dolazi do izražaja iskustvo i znanje trenera. Međutim i Čaki je motivisan jer učestvuje u Evroligi, dobro priprema svaki meč. Budućnost ima velike šanse ako bude kontrolisala ritam i igru tokom 40 minuta. Darušafaka je ekipa koja igra na talase”, ističe Japanac.

Taj meč iz prošle sezone Evrokupa i tijesan poraz može dati krila…

“Nemaju neke navijače, vlada pozorišna atmosfera. To može da im da dozu samopouzdanja. Mislim da neće biti nekih nepoznanica”, rekao je Šćepanović koji zna recept za iznenađenje i prvu pobjedu u Evroligi.

“Budućnost mora usporiti ritam i ne dozvoliti im lake poene u serijama. Strpljivo i pametno i namučiti ih za svaki koš. Centarska linija može imati uticaja. Da se spušta lopta u reketu, ali i ići na ofanzivne skokove koji su prva linija odbrane tranzcijie. Budućnost može da parira u svim segmentima, ali je veoma bitno kako se uđe u utakmicu” poentirao je Vlado Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miro Maca
Gost
Miro Maca

Od njegovog odlaska iz Budućnosti nemamo takvog igrača koji donosi prevagu,bilo u napadu ili odbrani

PG_man
Gost
PG_man

Najbolji igrač Budućnosti.

Znalac
Gost
Znalac

Veliki Šćepo.

delboj
Gost
delboj

Ne igramo ti mi tako, za sada, Scepo. Nadam se da cemo poceti da igramo upravo kako si opisao. Inace odlicna analiza.

srb
Gost
srb

zao mi je cobra ali najsigurnije pare uzimam na kladzi ove godine protiv buducnosti u evroligi

delboj
Gost
delboj

Sto ne ulozis malo vise kad si toliko siguran?

srb
Gost
srb

delboj.
trudim se da smanjim troskove kocku sam skoro izbacio 200,300 din mesecno i dobro mi ide . dobro samo kad zvezda ispala iz evro lige jer igram navijacki . uglavnom pratim nba evro aba i borilacke.

delboj
Gost
delboj

Ok, ok, nego kad je covjek siguran, pa da proda kucu, zemlju sve sto ima i ljuljne sve na poraz Buducnosti. Ako je siguran…

srb
Gost
srb

laganica ocekivao sam da pobedite milano e.liga je nezgodna zgusnut raspored kad krene lose domaci teren slabi podrsku a realno niste doveli jednog ili 2 igraca da ih platite preko 500,600 hiljada zvezda svake godine dovede nekog i ima vece tribine . prosle godine zlocesti ,ove su uboli sa perperogluom a i odzo cibres su ok,davidovac.buducnost nit kupuje igrace nit… Više »

srb
Gost
srb

od kad ima ovo preko interneta silne pare sam ustedeo jer ne mora da se objasnjavam sa radnicama

barbarian pg
Gost
barbarian pg

aj pa do centa da ih izgubis na buducnost 🙂

srb
Gost
srb

daj boze , ali tesko

Podgorica10
Gost
Podgorica10

Bravo Šćepo ! Odlična najava, i dobar skauting. Svaka čast ! 😉

Send this to a friend