Košarka

Djurentova povreda može uzdrmati NBA ligu

Kevin Djurent se povrijedio i u petom meču finala NBA lige, a to bi moglo da ima dalekosežne posljedice po čitavu ligu.

Brojni američki analitičari već prave teorije što bi se moglo izdešavati ukoliko se potvrdi prva dijagnoza da je Djurentu pokidana Ahilova tetiva.

Oporavak od takve povrede je izuzetno težak, ali i dugačak i posljedice mogu biti velike.

Kako je ovaj sjajni košarkaš bio jedan od najpoželjnijih slobodnih agenata već je bilo praktično presuđeno da će na kraju sezone otići iz Golden Stejta.

Kao prva destinacija pominjao se Njujork. Bilo je planirano da se da Djurentu maksimalan ugovor i da sa njim stigne još jedna zvijezda, najrealnije Irving ili Entoni Dejvis. Za Dejvisa su bili spremili trejd u koji bi uključili i visoki pik na narednom draftu. Sada ukoliko Djurent bude teško povrijeđen za očekivati je da zadrže pika i odaberu nekog velikog talenta.

To nas odmah dovodi do još dva tima koja su pogođena. Prvo Nju Orleans Pelikani, koji imaju prvog pika na draftu, sa još jednim visokim Njujorka (trećim) trebalo je da idu na budućnost. Sada, ako Niksi otpadnu iz trejda, tražiće drugo rješenje, pa bi opet mogli da se vrate Lejkersima sa kojima nijesu željeli da se dogovore u više navrata.

Tako za tim iz Los Anđelesa otvara se nova mogućnost da konačno dovedu Entonija Dejvisa.

Golden Stejt se lomio između toga da ponudi maksimalni ugovor Tompsonu ili Djurentu. Ne mogu obojici zbog seleri kepa. Sada djeluje potpuno logično da Klej dobije maksimalan ugovor. Ukoliko i definitivno se odustane od Djurenta, a Tompson pristane na nešto manje od maksimuma, onda bi šampioni mogli da sačuvaju jezgro tima, pošto naredne godine ističe ugovor Drejmonda Grina koji je jasno poručio da će uzeti maksimalan novac koji može.

Ako Djurent ne bude želja Njujorka, onda se postavlja pitanje za još neke slobodne igrače poput Kajrija Irvinga, Kavajia Lenarda…

Naravno u svemu tome najgore prolazi popularni Durantula, koji je preuzeo rizik zaigravši i zbog toga je surovo kažnjen.

Send this to a friend