Košarka Pobjedom protiv Cedevita Olimpije, košarkaši Budućnost Volija još korak bliži prvom mjestu pred plej-of

Do kraja bez kalkulacija i opuštanja

Još tri koraka dijele košarkaše Budućnost Volija do cilja, prvog mjesta u ligaškom dijelu ABA lige i najbolje startne pozicije u plej-ofu. Podgoričani su na tom putu preskočili još jednu važnu stepenicu, savladali su Cedevita Olimpiju (89:75), i ,,anulirali“ poraz u Ljubljani (95:84). ,,Plavi“, tako, sada imaju dva poraza manje od Cedevita Olimpije i bolji međusobni skor, pa su tog rivala, praktično, eliminisali iz borbe za prvo mjesto u ligaškom dijelu…

– Utakmica sa Cedevitom je bila bitna prvenstveno zbog objezbjeđivanja mjesta u plej-ofu. A sad već razmišljamo o prvom mjestu koje i dalje možemo da zadržimo – ističe plej Budućnost Volija Nikola Ivanović, koji je u pobjedi protiv Cedevita Olimpije ubacio 11 poena, i upisao šest asistencija, četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Budućnost je imala sličan meč protiv Cedevita Olimpije kao u Evrokupu. U oba slučaja, Podgoričani su otpor tima sa sjedištem u Ljubljani slomili u drugom poluvremenu, prije svega zahvaljujući igri u odbrani. Defanziva je jača strana ,,plavih“ u ovom dijelu sezone, ona i donosi rezultate, posebno što u ovom trenutku šut iz daljine nema željene procente realizacije. Istina, ,,plavi“ su u posljednjoj četvrtini i pogađali kad je bilo potrebno, pa Cedevita Olimpija i nije imala šansi u ovom meču, iako je u prvom poluvremenu izgledalo drugačije.

Sa te dvije pobjede, i konačnim značajem tih trijumfa, izabranici Dejana Milojevića su se, usput, revanširali Cedevita Olimpiji za dva poraza u Ljubljani u prvom dijelu sezone, u ABA ligi i Evrokupu.

– Cedevita je prva dva meča protiv nas igrala vrhunski, i znamo koliko oni mogu i koliko su opasna ekipa. Ali u drugom poluvremenu smo, zaista, odigrali kako treba, odbrana je bila na plej-of nivou. Bez obrzira što su neki njihovi najbolji igrači igrali dobro, računajući i 25 poena Jake (Blažiča), opet smo uspjeli da dobijemo meč ubjedljivo.

Budućnost do kraja ligaškog dijela ima još tri utakmice, u gostima sa Krkom i Mornarom, te kod kuće sa Igokeom. ,,Plavima“ trebaju sve tri pobjede kako ne bi prepustili prvo mjesto, počev od subotnjeg gostovanje Krki iz Novog Mesta.

– Ovo je prebitan period sezone. Imamo još tri utakmice do kraja ligaškog dijela i u svakoj moramo da igramo savršeno, bez ikakvih kalkulacija, opuštanja, i drugih razmišljanja. Kraj je sezone, ogroman je značaj svake utakmice. Krka je ekipa koja igra dobro, nije ekipa za potcjenjivanje, niti ekipa protiv koje je dovoljno samo da se pojavimo i pobijedimo. Pogotovo što je i njima bitna utakmica za opstanak u ligi. Bitno je da oporavimo tijelo i glavu, i nađemo motivaciju i pravi ritam na toj utakmici – zaključio je Nikola Ivanović.

Nije nam bilo lako da se motivišemo nakon Monaka

Iako su nakon eliminacije u četvrtfinalu Evrokupa pobijedili ubjedljivo u ABA ligi ekipe Mege i Cedevite Olimpije, košarkaši Budućnost Volija još uvijek nijesu zaboravili na bolnu eliminaciju od Monaka.

– Iskreno, posljednjih nekoliko dana smo bili dosta ispražnjeni. Nije nam bilo lako da crpimo motivaciju za prethodna dva meča, koja smo odigrali dobro, zaključno sa Cedevitom. Međutim, moramo da razmišljamo o tome šta znači ovaj period godine, koliko je bitno da se i diže forma i igra kvalitetno. Mislim da smo protiv Mege i Cedevita Olimpije odigrali na visokom nivou – ističe Nikola Ivanović.

Naš fokus je da zadržimo 1. mjesto

Iako su do kraja ligaškog dijela ostala još dva kola, samo su četiri ekipe (Mega, Partizan, FMP i Borac) odigrale sve 24 utakmice, ne računajući Primorsku, koja je tokom lige odustala od takmičenja. U narednom periodu treba da se odigra još devet zaostalih utakmica, odloženih zbog slučajeva korona virusa u ekipama. Zbog toga je sezona potpuno atipična, do posljednjeg se neće znati ko će sve u plej-of, a ko ispada iz lige…

– Ova sezona je totalno drugačija nego što je bila prethodnih godina, Mi smo sigurni za plej-of, Zvezda je najbliža tome, prvoj ili drugoj poziciji, dok su još tri ekipe u igri za plej-of mjesto. Najzanimljivija će borba biti između Mornara i Cedevite, kao i Igokee, koja igra vrhunski cijele sezone. Pratimo što se dešava i na ostalim terenima, ali je naš fokus da zadržimo prvo mjesto, jer smo svjesni koliko ono znači u plej-ofu – kaže Nikola Ivanović.

Send this to a friend