Košarka Crnogorski derbi u ABA 2 ligi

Dobra košarka u najavi na Cetinju

Prošle sezone i jedni i drugi su dobro gurali u Drugoj ABA ligi, dugo bili u igri za plej-of, a ove će praktično već na startu u međusobnom duelu odmjeriti snage.

Drugo kolo nižeg regionalnog ranga donosi crnogorski derbi košarkaši Lovćena od 18 sati dočekuju Sutjesku.

Naša dva tima u različitom raspoloženju dočekuju današnji duel Lovćen nakon očajne igre u prvom kolu i poraza od Borca (87:65), dok Sutjeska u prijestonicu stiže sa pobjedom nad Novim Pazarom (78:75). U svakom slučaju iz oba tima najavljuju dobru košarku na Cetinju.

“Mislim da će publika u prijestonici imati šta da vidi”, poručio je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Velika prednost njegovog rivala ranijih sezona bila je sjajna atmosfera u Sportskom centru Lovćen. Cetinjani se nadaju da će tako biti i večeras.

“Očekujem mnogo bolje izdanje u derbiju sa Sutjeskom u odnosu na prethodni meč sa Borcem, u kojem smo odigrali ispod nivoa. Sigurno nas očekuje težak meč, ali vjerujem da ćemo dobrom igrom i uz podršku naših navijača odbraniti domaći teren i zabilježiti pobjedu”, istakao je šef struke Lovćena Zoran Kašćelan.

S druge strane, Glomazića očigledno ne zavarava slabo izdanje Lovćena u Čačku…

“Lovćen je vrlo ozbiljna ekipa, a mi smo sa njihovim kvalitetima itekako upoznati. Od mojih izabranika očekujem maksimalno zalaganje na ovom meču”, dodao je trener Sutjeske.

Prošle sezone u oba duela Druge ABA lige slavili su košarkaši Sutjeske.

Send this to a friend