Košarka

Dobrom odbranom usporiti ritam Gran Kanarije

foto: KK Budućnost Voli

Pobjede protiv Barselone i Mega Bemax-a u dramatičnim završnicama dale su dodatnu snagu košarkašima Budućnost Volija koji su jutros rano krenuli na dalek put. Preko Istanbula i Madrida ekspedicija regionalnog šampiona je otputovala za Kanarska ostrva gdje će sjutra veče (21h) gostovati Gran Kanariji u 12. rundi Evrolige.

Nakon toga (nedjelja) slijedi gostovanje Ciboni u ABA ligi, duel sa Efesom (utorak) u Istanbulu, pa povratak i okršaj sa Fenerbahčeom (četvrtak) u “Morači”

Kada se na to dodaju povrede, jasno je da je pred izabranicima Aleksandra Džikića pakleno težak posao. Međutim, misli se samo na narednu utakmicu u kojoj “plavi mogu do premijernog brejka.

“Zahtjevna su ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Igra ju brzu košarku sa dosta trčanja, šuteva, na veliki broj poena. Moramo biti spremni na to i odigrati na visokom nivou. Pokušaćemo da dobrom odbranom smanjimo njihovo trčanje i nametnemo ritam koji nama odgovara. Onda ćemo imati čemu da se nadamo”, rekao je Petar Popović prije sinoćnjeg treninga, posljednjeg ozbiljnog pred utakmicu u Las Palmasu.

Popović i drugovi su ove sezone pokazali da trojkama mogu rušiti rivale (CSKA, Baskonija), ali i jakom odbranom na mali broj poena (Barselona). Ali, fokus mora biti na najvećem nivou.

“Imaće serije, igraju takvim stilom, ali će sigurno imati i padova u igri. Mi moramo ostati zajedno, i u plusu i u minusu. Ne srijećemo se prvi put sa takvim stilom, znamo šta nas čeka, jasno ističe Popović koji nije želio da izdvaja pojedince iz redova protivnika. Odlična su ekipa, svako kolo neko drugi iskoči. Nećemo se spremati za jednog igrača, pripremamo se za ekipu.”

Zbog povrede Nikole Ivanovića jedini pravi plejmejker u ekipi je Nemanja Gordić. Zbog toga, Popović minute odrađuje na poziciji organizatora igre. A, tako će biti u narednom periodu, dok se Ivanović ne oporavi.

“Prva utakmica mi je bila najteža, jer nijesmo očekivali, ali sam se navikao. Mogu da popunim taj prostor. Džoni i ja sigurno nijesmo isti igrači, ali mogu da doprinisem nešto drugačije od njega, od nešto više od mene. Daću sve od sebe da se ne primijeti njegov izostanak”, poentirao je Petar Popović.

Send this to a friend