Košarka Studentski centar igra sjutra prvi meč polufinala ABA 2

Drobnjak: Recept za Mladost je igra iz druge utakmice protiv Slobode

foto: ABA liga

Plejmejker Studentskog centra Igor Drobnjak smatra da njegov tim protiv Mladosti u polufinalu Druge ABA lige čeka teži posao u odnosu na četvrtfinalne mečeve protiv Slobode.

Zemunci su, makar na papiru, kvalitetniji rival od Užičana.

“Svakako, čeka nas teži protivnik nego što je to bila užička Sloboda u polufinalu. Svejedno smatramo, da ako budemo na nivou na kom smo bili u drugoj utakmici četvrtfinala, što se tiče agresivnosti i želje za trijumf, nećemo imati bilo kakvih problema u ovom dvomeču protiv Mladosti”, rekao je Drobnjak za Mediabiro.

Podgoričanin visok 188 centimetara je istakao kvalitete rivala, koji igra energetski žestoko, požrtvovano u odbrani, a teži što većem broju lakih poena.

“Fizički, Mladost je zaista zahtjevna ekipa. Čak smatramo da su uz nas i fizički najspremniji na ovom završnom turniru. Njihova tranzicija je svakako njihovo najbolje i najopasnije oružje. Ukoliko uspijemo to da zaustavimo, vjerujem da nećemo imati problema protiv njih”, dodao je Drobnjak.

Studentski centar je u drugom meču četvrtfinala odigrao mnogo bolje od prvog duela protiv Slobode, kada je na početku završnog turnira (podgorički klub je organizator uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice), taj protivnik savladan sa četiri poena razlike.

“U prvom meču, mimo tih posljednjih pet minuta utakmice, kada smo prelomili i došli do trijumfa, smatram da smo odigrali u grču, da nijesmo pronašli ritam koji nama prija. Ipak, u drugom meču smo zaista igrali na mnogo većem nivou i pokazali smo da smo mnogo bolji protivnik”, objasnio je Drobnjak.

Sveukupno, ekipa je pokazala visok novo igre u napadu u dosadašnja dva meča na završnom takmičenju. Igor je u prvom meču protiv Slobode ubacio 24, u drugom 16 poena. U ABA 2 sezoni ima prosjek od 14,3 poena, 4,1 asistencije i 3,1 skoka po utakmici – i čak 17,6 indeksnih poena u prosjeku. Po tome je statistički najkorisniji igrač Studentskog centra, ekipe koja je tokom ABA 2 sezone do sada samo jednom poražena.

“Što se tiče napada, ogroman kvalitet je prisutan kod svih igrača. Zato je potrebno da samo budemo agresivni u odbrani, da držimo ritam i presing, vjerujem da će biti dovoljno za pobjedu i finale”,czaključio je Drobnjak.

Studentski centar i Mladost će prvi meč polufinala odigrati sjutra od 19 sati.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nepristrasan
Gost
nepristrasan

ubjedljivo najbolji igrac studenstkog centra

Send this to a friend