Košarka

Dubljević protiv Todorovića i Ivanovića, čin drugi

Valensija našeg Bojana Dubljevića igraće sjutra u revanšu četvrtfinala Evrokupa, u Podmoskovlju protiv Himkija. Uspjehu ruskog tima nadaju se trener, slavni podgorički stručnjak Duško Ivanović i centar crnogorske selekcije Marko Todorović.

Prvi meč obilježili su rekordi, a donio je spektakularnu košarku. Valensija je imala čak 57 skokova, od čeka 27 ofanzivnih što je novi rekord Evrokupa! Sa druge strane, Himki je imao samo 23 skoka, ali je uspio da smanji deficit od 17 poena i utakmicu uvede u neizvjestan tok.

Dubljević je meč završio sa po 11 poena i skokova, od čega pet ofanzivnih. Ipak, šutirao je loše iz igre, 11-1.

“Nijesmo uspjeli da ostvarimo prednost kojoj smo se nadali, biće teško u Rusiji. Ipak zaslužili smo trijumf u prvom meču i vjerujem da imamo dobre šanse za polufinale. Ovaj duel praktično je finale prije finala i jedva čekamo meč u petak”, rekao je Dubljević.

Sa druge strane, Todorović je za 17 minuta u igri postigao osam poena uz četiri skoka.

“Loš start utakmice skupo nas je koštao. Reakcija je ipak bila dobra, kako je meč odmicao osjećali smo se sigurnije na terenu od igrača Valensije. Na poluvremenu je situacija djelovala izgubljeno, ali smo se vratili i zato sam ponosan”, rekao je Todorović.

Duško Ivanović, Podgoričanin na klupi Himkija, bio je kritičan nakon poraza od Valensije 88:82 u prvom meču četvrtfinala.

“Teško je reći bilo šta nakon tako lošeg skakačkog izdanja. Ipak to je bio meč dva poluvremena i sa dva lica. Nama je bilo teško jer smo igrali bez povrijeđenog Time, a Puškov nije u idealnoj formi. Izgurani smo iz reketa, ali nijesmo se predali”, kazao je Ivanović.

Valensija je prvu utakmicu dobila 88:82, a serija se igra na dvije pobjede. U slučaju trijumfa Himkija, majstorica bi se odigrala u Španiji.

Send this to a friend